Login

Helpen Cola of appelsap tegen diarree?

Gepubliceerd: 2013-12-14 22:16:27 | Door Gerrit | 4337x bekeken |

Helpen Cola of appelsap tegen diarree?

Het is een misverstand dat Cola of appelsap helpen tegen diarree. Om uitdroging tegen te gaan kun je het beste thee met een klein beetje suiker, water of bouillon drinken. Hierdoor kan de vochtbalans in het lichaam zich herstellen. Je moet dus juist geen cola en appelsap drinken.

Wat is diarree?

Diarree ontstaat meestal door een darminfectie. Je hebt waterige ontlasting, moet veelvuldig naar het toilet, krijgt last van winderigheid en buikkramp en voelt je slap.

Bij waterdunne diarree verliest het lichaam veel vocht. Wanneer het lichaam meer vocht verliest dan het opneemt, kan het uitdrogen. Vooral kleine kinderen (tot twee jaar), zwangeren en ouderen (boven de zeventig jaar) hebben hier een grote kans op.

Acute diarree is een plotseling optredende afwijking van de voor een persoon gebruikelijke stoelgang met een maximale duur van 14 dagen.

Hoe ontstaat acute diarree?

Acute diarree ontstaat meestal door een besmetting met virussen, bacteriën of parasieten.  Een veel voorkomende vorm van acute diarree is buikgriep. Buikgriep ontstaat als gevolg van een virus.

Het eten of drinken van besmet voedsel of water kan tot besmetting (bacteriën / parasieten) leiden. In rauw vlees zoals kip en varkensvlees zitten bacteriën waarvan mensen ziek kunnen worden. Normaal gesproken niet direct maar als de bacteriën zich op het voedsel hebben kunnen vermeerderen ontstaat gevaar voor infectie.

Doorbreek de Vicieuze Cirkel

Doorbreek de Vicieuze Cirkel kopen

Dieet tegen darmonstekingen zoals Colitis Ulcerosa, Crohn, Coeliakie, Diverticulitis, Chronische diarree, Cystische Fibrose is ontwikkeld door de amerikaanse arts Dr.Sydney Valerie Haas.

Bestellen

Cola bevat suiker en cafeïne

Suiker:

Een liter cola bevat al 100 gram suiker. 50 gram suiker per dag kan al klachten veroorzaken. Suikers die niet worden opgenomen in de dunne darm, leiden tot gisting in de dikke darm. Hiertoe behoren ook de melksuikers. Dus bij diarree ook matig zijn met melkinname. Bij zuigelingen is diarree geen reden om met borstvoeding te stoppen.

Cafeïne:

Cola bevat cafeïne waardoor er meer vocht wordt uitgescheiden in de dunne darm en versnelt de darmpassage. Zowel meer vocht als de versnelling willen we juist niet bij diarree.

Appelsap bevat suikers zoals fructose.

Fructose:

Veel fruitsappen bevatten fructose (suiker). Ons vermogen om fructose op te nemen is beperkt, waardoor de overtollige fructose in de darm vocht zal aantrekken. Appelsap is dus een belangrijke oorzaak van diarree bij peuters (appelsapdiarree).

Ook kunstmatige suikers zoals xylitol en sorbitol in kauwgom en suikervrije snoep belemmeren de vochtopname in de dikke darm en versnellen de darmpassage.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Norit - 50 Tabletten

Norit - 50 Tabletten kopen

Norit tabletten zuivert & herstelt bij diarree. Norit bevat als werkzaam bestanddeel geactiveerde kool van plantaardige herkomst. Deze actieve kool zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen die...

Bestellen
Norit - 30 Capsules

Norit - 30 Capsules kopen

Norit neemt op een natuurlijke manier de oorzaak van diarree weg.

Bestellen
Care Plus O.R.S. Electrolyte - 12 st - Vochtherstel

Care Plus O.R.S. Electrolyte - 12 st - Vochtherstel kopen

De Care Plus O.R.S. Electrolyte bevat 12 sachets à 5.7 gram. Makkelijk oplosbaar. Citroen aroma. Geschikt voor alle leeftijden. Helpt bij vochtherstel.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGerrit

Gerrit

Met een brede interesse en focus op voeding en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen.


Like deze focus


Naar boven
Feedback