Login

Heb jij al gehoord van de biotandarts?

Gepubliceerd: 2015-12-11 10:58:15 | Door WPlugers | 876x bekeken |

Alle is tegenwoordig biologisch, maar wist jij dat je ook biologisch naar de tandarts kan gaan? Lees in dit artikel over de biotandarts en wat het schil is met een 'normale' tandarts.

Tegenwoordig moet alles biologisch zijn, zo biologisch dat in alle branches er nieuwe takken tevoorschijn komen. Er zijn nu zelfs biologische tandartsen! Onder de naam biotandarts veranderen zij de manier van werken in de tandartsenbranche. Wil je dus een verantwoorde, biologische mondverzorging Ulvenhout? Informeer dan eens naar een biotandarts bij u in de buurt!

Aantal biotandartsen stijgt 


In Nederland zijn er in totaal ruim acht duizend tandartsen. Slechts 130 van hen zijn biotandartsen, en steeds meer gaan deze manier van werken aannemen omdat er steeds meer vraag naar is vanuit de patiënt. 

Totale gezondheid staat centraal 


Arjan Starrenburg is voorzitter van het bestuur voor de Nederlandse bio tandheelkunde en legt uit wat een biotandarts onderscheid van de ‘normale’ tandarts. ‘Wij gebruiken alleen materialen die onschadelijk zijn voor de totale gezondheid van de patiënt, en niet alleen onschadelijk zijn voor het gebit.’ Zo gebruiken biotandartsen bijvoorbeeld geen implantaten van titanium aangezien titanium nog wel eens slecht kan zijn voor de gezondheid. In plaats daarvan maken ze gebruik van keramiek of zirkonium. 

Welke stoffen gebruikt een biotandarts niet?


Voor het vullen van gaatjes wordt dezelfde stof gebruikt als de stof die de ‘normale’ tandarts gebruikt, maar dan zonder de schadelijke stof monomeer. Voor de verdoving gebruiken zij een totaal andere stof genaamd lidocaïne. ‘Normale’ tandartsen gebruiken de stof articaïne wat voor patiënten gevaarlijk kan zijn door de manier waarop de stof is samengesteld. Als je een hekel hebt aan fluoridebitjes kun je ook maar beter naar de biotandarts gaan. Zij gebruiken namelijk geen fluoride aangezien het volgens de natuurgeneeskunde slechts is voor de lichamelijke gezondheid.
Het materiaal wat wordt gebruikt om te stoffen mee aan te brengen of het gebit te controleren zoals haakjes en spiegeltjes is overigens hetzelfde bij de biotandarts. 

Kritiek 


Er is naast veel vraag naar de biotandarts ook een hoop kritiek. Sommigen vinden dat de tandartsen hun patiënten een verkeerd beeld geven over de werkwijze van de ‘normale’ tandarts. Overigens moeten biotandartsen hetzelfde papiertje halen om hun beroep te mogen uitoefenen en moeten de praktijken voldoen aan dezelfde landelijke richtlijnen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWPlugers


Like deze focus


Naar boven
Feedback