Login

Groene Smoothie drinken en gezonder leven

Gepubliceerd: 2014-03-23 16:27:06 | Door Pieter ten Cate | 1653x bekeken |

Groene Smoothie drinken en gezonder leven

Een gezond lichaam bevordert je dagelijkse leven en verhoogt de hoeveelheid energie die u heeft gedurende de dag. Het eten van voldoende groente en fruit is de basis voor een gezonder leven en een evenwichtig "dieet". Door het drinken van groene smoothies krijg je op een gemakkelijke manier je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen. Om te blijven genieten van je smoothie is het handig om meerdere varianten en recepten te hebben zodat het niet gaan vervelen.

Wat is een groene smoothie?

Met een groene smoothie wordt doorgaans verwezen naar een mix van gezonde groentes- en fruitsoorten in drinkbare vorm. Omdat de benodigde hoeveelheden groentes en fruit per dag voor veel mensen niet haalbaar zijn, biedt het drinken van groene smoothies de ideale oplossing. Sommigen zeggen zelfs dat groene smoothies de oplossing kunnen zijn voor bijna alle gezondheidsproblemen in de westerse wereld.

Door dagelijks groene smoothies te drinken voel je je fitter en energieker. Daarnaast krijg je een mooiere huid, verminder je allergische reacties en wordt de kans op ziektes als kanker en osteoporose aanzienlijk vermindert. Bij veel mensen helpt het drinken van groene smoothies ook bij het verliezen van overtollig vet. Enkele andere lichamelijke voordelen als het gevolg van het drinken van groene smoothies zijn:

  • Een betere nachtrust
  • Helpt je seksleven op te peppen
  • Geeft je een wakker gevoel
  • Vermindert overmatig zweten
  • Verlaagt de sterkte van uw lichaamsgeur
  • Verbeterde opname van vitamines & mineralen

Meer energie en een betere huid

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn als je de voordelen zo op een rijtje ziet. Ik moet zeggen dat ikzelf ook sceptisch was over de werking van groene smoothies. Pas nadat ik twee weken lang iedere dag voor mijn werk aan een groene smoothie nuttigde en merkbare effecten voelde, was ik overtuigd.

Het grootste verschil voel ik op het gebied van de hoeveelheid energie die ik tot mijn beschikking heb op een dag. Waar ik voorheen 's avonds na werk niets liever wilde dan neerploffen op de bank, heb ik nu nog genoeg energie om lekker te sporten of iets gezelligs te ondernemen. Wat mij ook opvalt, is dat mijn huid zichtbaar verbeterd is sinds ik ben begonnen met het drinken van groene smoothies.

Het grootste verschil met ingrediënten die je binnenkrijgt met groene smoothies, zit hem vooral in de hoeveelheid bladgroenten. Bladgroenten zijn de basis van groene smoothies. De meeste mensen krijgen dagelijks schrikbarend weinig van deze belangrijke groentesoort binnen.

Deze groentesoort zoals bijvoorbeeld spinazie zijn een belangrijke bron van eiwit, vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. De stoffen zijn echter in geen enkele andere groenten soort te vinden. De groentes helpen je lichaam te zuiveren van gifstoffen.

Recepten voor groene smoothies

Groene smoothies recepten

Het samenstellen van je groene smoothies is erg gemakkelijk. Naast verse groentes en fruit heb je alleen een goede blender nodig en kun je aan de slag. Nadat ik overtuigd was van de positieve effecten heb ik speciaal voor mijn smoothies de onderstaande blender aan- geschaft. Hij kwam erg goed uit de test van de consumentenbond en bevalt erg goed.

Philips Avance HR2096/00 Blender

Philips Avance HR2096/00 Blender kopen

Als beste getest in 2014 door de consumentenbond en uitgeroepen tot beste koop.

Bestellen

Een groene smoothie onderscheidt zich van andere door de unieke samenstelling van ingrediënten.

  • 60% fruit
  • 40% bladgroenten
  • 2 glazen water

In slechts een paar minuten heb je een heerlijk drinkbare gezondheids-boost. Omdat de smaak van fruit in bijna alle gevallen die van de groenten overheerst, zijn er veel combinaties mogelijk. Door het toevoegen van voldoende vers fruit krijg je een lekkere en zoete smoothie. Het toevoegen van een banaan of mango zorgt er ook nog eens voor dat je groene smoothie lekker romig wordt.

Probeer het zelf!

Groene Smoothie drinken en gezonder leven

Ik daag jouw als lezer van dit artikel uit om net als ik, minimaal twee weken het drinken van groene smoothies een kans te geven. Je zult verstelt staan van de effecten. Uiteraard zou ik het leuk vinden als je je bevinden deelt met een reactie onderaan het artikel.

Om ervoor te zorgen dat je genoeg variatie hebt in de groene smoothies, zou ik aanraden om het boek "Gezonde Groene Smoothie Recepten Boek" te kopen. In dit boek van Diana Verbeek vindt je 70 lekkere groene smoothie recepten en vind je ook meer informatie over het drinken van groene smoothies.

Ook staan er bijzonder veel tips in die het vinden van lekkere combinaties vergemakkelijkt.

Bestel direct dit receptenboek zonder verzendskosten!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Domo Blender DO436BL - Groen

Domo Blender DO436BL - Groen kopen

Eventueel een goedkoper alternatief voor de Philips blender. Met deze blender en drinkfles in één bereid je gemakkelijk een smoothie voor onderweg.

Bestellen

Reacties


Pieter ten Cate | 2014-03-23 17:06:57

Afbeeldingen credit: pixabay.com

Henk | 2014-03-25 15:50:55

Welk recept(en) vind je zelf het lekkerst of kan ik het beste mee beginnen?

Pieter ten Cate | 2014-03-25 16:07:12

Hey Henk! Ikzelf ben begonnen met een paar opvallende smoothies om het idee te begrijpen. Dit waren volgens mij: Kiwi smoothie met bleekselderij: 4 Rijpe kiwi’s | 1 banaan | 3 stengels bleekselderij | 2 glazen water Mint smoothie met peer: 4 rijpe peren | 5 verse bladeren boerenkool | een halve bos verse munt | 2 glazen water

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback