Login

Pigmentvlekken verwijderen door laserbehandeling

Gepubliceerd: 2014-07-04 14:30:13 | Door MPaul | 983x bekeken |

Oneffenheden in de huid worden niet mooi gevonden en zijn daarom in sommige gevallen weg te werken met make-up of kleding. Er zijn echter ook natuurlijke pigmentvlekken in de huid die niet zomaar te verbergen zijn. Op jonge leeftijd wordt hier waarschijnlijk weinig aan gedaan, maar als je ouder wordt kun je ervoor kiezen om de vlekken te laten verwijderen.

Het verwijderen van pigmentvlekken wordt gedaan door middel van een laserbehandeling. Dit wordt gedaan met een pigmentlaser, die ook wel eens wordt ingezet voor het weghalen van tatoeages. De meeste vlekken kunnen worden behandeld maar sommige donker gekleurde exemplaren zijn zeer moeilijk te verwijderen.

Hoe verloopt een laserbehandeling?
De pigmentvlekken worden dus behandeld met een laser. Pigment komt onder meer voor in de huid en het haar en kan beschouwd worden als een kleurstof. Doordat het licht van de laser warmte opwekt, beschadigd het pigment. Hierdoor kan de ongewenste kleur verdwijnen maar het resultaat is echter zeer wisselend.


Op bepaalde kleuren kan de behandeling weinig effect hebben, en het aantal behandeling is vaak ook lastig in te schatten. Afhankelijk van het type pigmentvlek of tatoeage zijn er 1 tot 5 behandelingen nodig. Overigens hoeft de laserontharing niet altijd pijn te doen. Voor de veiligheid wordt er wel nadrukkelijk aangegeven dat je een speciale bril draagt.

Zijn er bijwerkingen?
Direct na het proces kunnen er bijwerkingen ontstaan. De huid kan rood worden of een wit tot grijze kleur krijgen. Daarnaast kan de huid bijvoorbeeld dik worden of kleine wondjes of schilfertjes krijgen. Je moet het laten genezen en de bijwerkingen zullen vanzelf verdwijnen. Ernstige bijwerkingen zoals littekens komen bijna niet voor.


Hoe erg deze bijwerkingen zijn, is vooraf eigenlijk niet te bepalen. Het is onder meer afhankelijk van het type laser, de sterkte en welke huidskleur je hebt. Mensen met een donkere huid zijn minder vatbaar voor de behandeling en hebben meer kans op bijwerkingen.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback