Login

Hoe kun je brood het beste bewaren?

Gepubliceerd: 2014-09-09 10:50:23 | Door MPaul | 1089x bekeken |

Bij de meeste huishoudens zal er brood te vinden zijn in de keuken. Brood wordt namelijk vaak tijdens het ontbijt of als lunch gegeten. Niets is makkelijker dan een cracker of boterham met een lekker plakje kaas te beleggen of met jam / pindakaas te besmeren. Het kan echter snel beschimmelen en van schimmels kun je goed beroerd worden.

Overigens maakt het ook uit waar je het brood koopt en hoe je het bewaard. Brood van een supermarkt zal wellicht minder snel beschimmelen als dat van de (kwaliteits)bakker. In goedkope broden zit vaak meer vet verwerkt waardoor het langer vers blijft. Hieronder enkele tips om het lekker vers te houden en schimmel te voorkomen.
Bewaar het brood NIET in de koelkast!Hoewel veel mensen het brood in de koelkast bewaren omdat ze denken dat het daarmee langer verser blijft, is dit niet aan te raden. Het vocht kan niet weg waardoor de sneetjes juist veel sneller zullen gaan schimmelen. Ook kun je beter geen papieren zakken nemen maar het brood gewoon in een plastic zak bewaren die goed afsluitbaar is. 
Hoe dan wel bewaren?Brood dat vers is gekocht en dat één of twee dagen bewaard moet blijven, kan het beste in een ouderwetse broodtrommel geplaatst worden. Zet de broodtrommel neer op een donkere plek waar het vooral niet té koud is. Het zal sneller uitdrogen bij een lagere temperatuur. Overigens is er wel een uitzondering want brood in de vriezer blijft natuurlijk langer goed!
Indien het bij thuiskomst direct wordt ingevroren, kun je wellicht de hele week nog een verse boterham eten. Let daarbij wel op dat je de broodzak goed sluit als je er paar sneetjes uithaalt. Anders zal er ijs vormen in de zak en dat komt de versheid niet ten goede. Zorg ook dat alle lucht eruit is. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback