Login

gezonde-chocolade

Gepubliceerd: 2017-12-20 16:14:30 | Door beheer | 1085x bekeken |

Chocolade, cheaten? Nee hoor!

We zijn er (bijna) allemaal gek op, chocolade! Chocolade houdt mede door de rijke geschiedenis verband met luxe en genot en ook vandaag de dag is dit niet anders. Waar de luxe status wel steeds meer is vervallen, kunnen we (zeker in de decembermaand) genieten van vele soorten, smaken en vormen van chocolade. Van warme chocomel tot chocoladeletters en van chocolade kruidnoten tot kerstkransjes en bonbons. Van bijzondere smaken als karamel zeezout, framboos knettersuiker en noten tot ordinair lekkere tabletten in wit, puur en melk chocolade. De keuzes en verleidingen zijn eindeloos en o zo ongezond.

Chocolade ongezond?

Volgens steeds meer dieetadviezen blijkt chocolade zo slecht nog niet. Dit klinkt natuurlijk als muziek in onze oren, maar het gaat dan vooral om af en toe een klein blokje pure chocolade. Hoe donkerder, hoe 'gezonder'. Toch bevat chocolade nog steeds veel suiker en calorieën. Zeker de luxe keuzes uit de introductie zorgen voor een overdosis aan suiker. Toch is er een andere optie om af en toe eens lekker te genieten van chocolade, zonder dat je aan het cheaten bent.

Gezonde chocolade?!

Dit is misschien het beste nieuws dat je dit jaar nog krijgt. Er bestaat gezonde chocolade. Acticoa chocolade is de eerste en tot nu toe enige chocolade in de wereld die officieel "gezond" mag worden genoemd. De EFSA (European Food Safety Authority) heeft deze label hier namelijk officieel op geplakt! Acticoa chocolade is verkrijgbaar in parels, welke een speciaal productieproces zijn doorgereisd en zodoende grotendeels van de gezonde stoffen behouden. Deze parels zijn daadwerkelijk lekker én goed voor hart en bloedvaten.

Suikervrije chocolade

Niet per se gezond, maar in ieder geval minder ongezonde chocolade zijn de suikervrije uitvoeringen in de smaken melk en puur. Deze repen zijn ook verkrijgbaar met verrassende toevoegingen als fruit en noten, waardoor de iets minder zoete versnaperingen toch een lekkere bite behouden.Probeer jij er ook een gezonde levensstijl op na te houden en heb je het juist in de chocolade-rijke maanden zwaar? Neem dan gewoon af en toe een klein blokje pure chocolade of bekijk de vele varianten van gezonde chocolade eens. Gezond eten is en hoeft geen straf te zijn!


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBeheer


Like deze focus


Naar boven
Feedback