Login

Ook gezond eten bij het uitgaan

Gepubliceerd: 2014-03-31 14:40:13 | Door freekkanters | 1454x bekeken |

Afvallen en rekening houden met je gezondheid?

Wie doordeweeks een gezonde levensstijl heeft maar vervolgens heel het weekend gaat drinken en hierbij onregelmatig eet zal niet snel effect zien op zijn lichaamsgewicht of gezondheid.

Ook gezond eten bij het uitgaan

Wanneer je regelmatig op stap gaat is het aan te raden om eens niet te zondigen bij de pizzeria of de shoarma-boer in het uitgaansgebied maar om ook juist op zulke momenten je gezonde leefpatroon in acht te nemen. Toch is het natuurlijk heel gemakkelijk om te zondigen. Een wijntje bij het eten, een dessert bestellen en voor je het weet bestel je nog een paar wijntjes extra.

Wanneer je uit eten gaat hoort vaak een glaasje alcohol er wel een beetje bij. Misschien hou je je aan het gezonde voedingspatroon door geen voor-en nagerecht te bestellen dus die paar glaasjes mag je best hebben…Jammer genoeg kan alcohol voor een hongerig gevoel gaan zorgen en tijdens een avondje stappen kun je een hoop verleiding tegenkomen. Natuurlijk hoef je zulke avonden niet helemaal uit te bannen maar twee keer nadenken is dan misschien wel aan te raden, zeker wanneer je doordeweeks erg met je eten en drinken bezig bent.

Een pizza gaan eten voor je naar huis gaat, een broodje shoarma nadat de kroegen zijn gesloten of even snel een euroknaller bij de McDonalds, het is zo gedaan. Het is zeker wanneer je wat hebt gedronken moeilijk om weerstand te bieden, zeker wanneer je met een groep bent waarbij niet iedereen bezig is met zijn gewicht en gezondheid. Zeker op zulke momenten is het slim om te kiezen voor je eigen gezondheid. Neem bijvoorbeeld al een snack mee in je tas of bestel juist het meest gezonde op de kaart, een culinair hoogstandje zal het toch nooit worden. Ook is het slim om goed te eten voordat je vertrekt vanuit huis en drink tussen de drankjes door telkens een glaasje water.

Ook het festivalseizoen komt er weer aan. Wanneer je een echte festivalganger bent kunnen ook deze dagen zorgen voor een verstoring van evenwicht in je eetpatroon. Een festival duurt vaak een paar dagen en de dagen zelf zijn ook erg lang. Gelukkig heb je vaak verschillende soorten festival catering zodat je wel de keuze hebt. Kies in dat geval voor een gezonde maaltijd en ga niet voor het altijd aanwezige frietkraam. Ook hier is het belangrijk dat je voldoende water drinkt en een dansje doen zorgt voor een goede calorieverbranding!


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


De voedselzandloper

De voedselzandloper kopen

Vond u "Ook gezond eten bij het uitgaan" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek

Eet jezelf mooi, slank & gelukkig kookboek kopen

Vond u "Ook gezond eten bij het uitgaan" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Grip op Koolhydraten

Grip op Koolhydraten kopen

Vond u "Ook gezond eten bij het uitgaan" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Choco en Mayonaise

Choco en Mayonaise kopen

Vond u "Ook gezond eten bij het uitgaan" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Pieter ten Cate | 2014-03-31 16:17:04

Een introductie van meer gezonde eettenten die én betaalbaar zijn én niet vallen onder het hele vegetarische gebrabbel van tegenwoordig zou ook een leuke ontwikkeling zijn. Leuk artikel!

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback