Login

Zien zonder bril? Bates Deel 1

Gepubliceerd: 2014-02-01 19:08:45 | Door Gerrit | 1339x bekeken |

6 op de 10 Nederlanders draagt een bril of contactlenzen.

Zien zonder bril? Bates Deel 1

Boven 50 jarige leeftijd draagt al meer dan 90 % een bril. Nederland telt 2x zoveel optiekwinkels als groentezaken. Het verkopen van brillen en contactlenzen brengt geld op. Maar is een bril echt nodig? De oogarts Bates zei: “het proces van het zien vindt voor het grootste deel plaats in de hersenen, en slechts voor ongeveer 15 tot 20 procent in het oog “. Hij bedacht een natuurlijke manier van zien, de Batesmethode. Met deze Batesmethode kun je de sterkte van je glazen afbouwen. Op den duur heb je, of je nu bijziend of verziend bent geen bril meer nodig. Wetenschappelijk bewijs is nog steeds niet geleverd. Geld ontbreekt voor goed onderzoek en de brillenindustrie staat niet te trappelen om mee te werken.

Bijziendheid (Myopie)?

Zien zonder bril? Bates Deel 1

Wat is bijziendheid?

Als je bijziend bent kun je alleen van dichtbij goed zien en niet van ver af. Van ver af is alles wazig. Bijziendheid is geen ziekte maar een refractiefout. Dat is een fout van de breking van het licht in het oog. Als je ogen accommoderen past de ooglens zich zodanig aan dat datgene waar je naar kijkt (afbeelding)  scherp op het netvlies wordt geprojecteerd. Door het minder goed aanpassen wordt de afbeelding niet scherp op het netvlies maar voor het netvlies geprojecteerd. 

Oorzaken van bijziendheid?

Bijziendheid is niet erfelijk, maar wordt veroorzaakt door het te veel dichtbij kijken (Ian Morgan, New Scientist, juli 2004). Oogspieren die er voor zorgen dat je ogen kunnen focussen op afbeeldingen dichtbij, verkrampen nadat ze te intensief gebruikt worden. Het gevolg is dat de ogen in de lengte gaan groeien om het de spieren makkelijker te maken. Kinderen worden bijziend als ze meer tijd besteden aan boeken lezen, televisie kijken of computeren. Bijziendheid komt steeds meer voor. In Singapore is zelfs 80% van de legerrekruten bijziend. 

William Bates Amerikaans oogarts 1860 - 1931

Zien zonder bril? Bates Deel 1

Volgens William Bates was niet de lens de oorzaak van bijziendheid maar de vervorming van de oogbol door de externe oogspieren. Dr. William Bates kreeg steeds meer moeite met het voorschrijven van brillen. Hij vroeg zich af hoe het kwam dat als brillen correct waren, ze steeds sterker gemaakt moesten worden. Werden de ogen slechter door het gebruik van een bril? Als arts schrijf je toch iets voor dat leidt tot verbetering. Hij ontdekte dat geestelijke belasting en spanning de breking van de straal verslechteren terwijl ontspanning die breking juist verbetert. Over zijn onderzoek schreef hij het boek “Perfect sight without glasses (1920)”.

Resultaten behaald met het toepassen van de inmiddels verbeterde Batesmethode worden niet door oogartsen ondersteund. 

Batesmethode:  ZIE Geen bril meer nodig? Bates Deel 2


Deel:

Focus gerelateerde producten


Natuurlijk Zien En De Batesmethode

Natuurlijk Zien En De Batesmethode kopen

Dit boek 195 blz is een aanrader waarin ook beschreven wordt hoe Saskia Naber, haar man en haar zoon van een bril zijn verlost. Ook staar en laseren worden beschreven.

Bestellen
Princess Smoothie Maker 212063

Princess Smoothie Maker 212063 kopen

Goed zien, hangt ook samen met goed & gezond eten. Smoothies dragen daar ook toe bij.

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGerrit

Gerrit

Met een brede interesse en focus op voeding en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen.


Like deze focus


Naar boven
Feedback