Login

Een dag als geen ander

Gepubliceerd: 2015-11-03 11:35:41 | Door wicked | 893x bekeken |

Hou rekening met elkaar

Dat onzichtbare ziektes meer op de loer liggen dan één die je wel kan zien. Hou rekening ermee, dat bepaalde dingen die jij zegt, een ander zo diep kan raken dat het pijn doet.

Een dag, eentje net als altijd. Het is dinsdag, gewoon een normale dag. Niets zorgt er eigenlijk voor dat ik niet me ding zou kunnen doen vandaag. Kindjes allemaal naar school, en dus een rustige dag, een dag om dingen te kunnen gaan doen.

Dingen, wat voor dingen... huishouden, de was, ramen lappen misschien?
Een dag met zon en blauwe lucht en een beetje witte wolken.
Als ik naar buiten kijk heb ik zin om te gaan wandelen, gewoon even lekker een frisse neus halen.

Een dag, een dag die net als gisteren begon en alle andere dagen daarvoor. Energie genoeg voor tien, en doch niet uitgeslapen voelen. Maar energie is aanwezig... Energie voor minstens tien minuten.
Die tien minuten zijn goud waard want ik heb en had energie om duizend dingen te kunnen en willen te doen.
Maar na die tien minuten, kakt alles in en ben ik futloos en energieloos.
En niet willen en kunnen opstaan, want ondanks die energie die ik had leek het even dat de pijnlevel op vier stond. Misschien lukt het de volgende dag als ik weer zoveel energie voel, om mijn pijnlevel op die vier te houden en zodoende gewoon alles kan doen.

Vandaag is net zo'n dag als gisteren, onbegrip heerst, buitenwereld doet ogen toe. Je ziet er niet gek uit, je ziet er normaal uit. Je hebt geen zichtbare pijn, je hebt geen zichtbaar iets. Nee! Zichtbaar is het niet, maar onzichtbaar is het wel. En wat je niet wilt zien aan een mens zorgt er voor dat je oogkleppen ophoudt en empathie diep beneden onder je schoenzolen ligt. Hou rekening met dat niet ieder mens het zelfde is als jij en ik. Dat onzichtbare ziektes meer op de loer liggen dan één die je wel kan zien. Hou rekening ermee, dat bepaalde dingen die jij zegt, een ander zo diep kan raken dat het pijn doet.

Heb respect voor degene die lijd aan een onzichtbare ziekte, zij hebben al een strijd geleverd en leveren die nog altijd. Niet alleen naar jou de buitenwereld, maar veelal ook met zichzelf om te accepteren naar het geen wat er is en wat nog kan. Maar veelal nog in het verleden hangen naar wat ze konden en dit niet kunnen laten passeren door het een plek te geven. En dan kom jij de buitenwereld er nog eens over heen, en maakt het dubbel zwaar. Heb een beetje respect voor hen die dagelijks dit moeten doorstaan.


* Afsluitend, heb dit geschreven omdat ook ik aan een onzichtbare ziekte lijd en nog steeds tegen een hoge muur aanschopt die nog niet kleiner wilt worden helaas. *


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback