Login

De ziekte van Parkinson

Gepubliceerd: 2015-02-13 10:35:28 | Door gna1983 | 1008x bekeken |

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een hersenaandoening. Een kleine groep hersencellen sterft af bij deze slome en progressieve aandoening. Er wordt dan de stof dopamine gemaakt. De stof is vereist voor het regelen van de bewegingen van het lichaam. Niet makkelijk praten en beven zijn lichaamsproblemen als consequentie van niet genoeg dopamine. Waarom deze hersencellen afsterven is onbekend.

Parkinson

Parkinson komt voornamelijk voor bij mannen en vrouwelijke personen ouder dan de 50 jaar. Parkinson komt tevens steeds vaker voor bij personen die ouder dan dertig jaar zijn. De lichamelijke problemen van de ziekte van Parkinson zijn nog niet goed te herkennen aan het begin. Pas na jaren worden deze voelbaar.

Moeheid en trillen komt veelvuldig voor. De stem kan minder luid worden, de gelaatsuitdrukking eentoniger en soms kan een persoon armen of benen niet meer bewegen. Er is ook veelvuldig sprake van een gedeprimeerd gevoel. Problemen met het evenwicht is een aanmerkelijke aanwijzing voor de Parkinson ziekte.

De ziekte van Parkinson is ongeneeslijk. Toch kan de ziekte van Parkinson wel behandeld worden. Medicijnen kunnen de ziekte van Parkinson niet stoppen. Het behandelen van de ziekte van Parkinson is een combinatie van medicijnen, een gezonde levensstijl en regelmatig sporten.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGna1983


Like deze focus


Naar boven
Feedback