Login

De oorzaken van een witte tong

Gepubliceerd: 2014-04-12 08:48:10 | Door Dfeer | 1094x bekeken |

Een witte tong is niet fijn. Het ziet er vies uit en geeft daarnaast ook een vieze geur, wat je natuurlijk zelf niet wilt.

Een witte tong kan komen door diverse oorzaken. Meestal is een slechte hygiëne debet aan het hebben van een witte tong. Een slechte hygiëne hoeft niet eens heel slecht te zijn. Je zou kunnen denken dat een paar keer tandenpoetsen op een dag afdoende is, maar voor veel mensen is dat niet eens genoeg. Het is ook belangrijk om regelmatig te flossen of mondspoelwater te gebruiken.

Niet alleen een witte tong kan een slechte geur veroorzaken. Ook tandbederf, parodontitis en gingivitis kan dit in de hand werken. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je weet wat de achterliggende oorzaak is. Weet je het niet, dan kun je blijven gissen en allerlei middeltjes gebruiken, maar uiteindelijk kan het zonde van je geld zijn.

Laat je eventueel ook adviseren door iemand die kennis van zaken heeft en je precies kan vertellen hoe je dit probleem moet aanpakken. Er zijn genoeg mensen die hier ook te maken mee hebben gehad. Wellicht schamen ze zich om hierover te praten, want er rust nog altijd een taboe op een slechte adem en dat is niet geheel onlogisch, omdat het niet bepaald prettig is wanneer je een niet al te frisse adem hebt.

Een witte tong kan ook op andere zaken duiden. Wellicht een aandoening. Wanneer je het niet vertrouwt kun je het best naar een arts gaan of een bezoek brengen aan de tandarts. Zo weet je in elk geval wat er met je tong mankeert en wat de oorzaak van je witte tong is.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback