Login

crossfit

Gepubliceerd: 2016-06-27 10:51:33 | Door beheer | 856x bekeken |

CrossFit: gezonde trend om te blijven

Ongetwijfeld heb je al gehoord over CrossFit. Deze populaire fitnessvorm is de laatste jaren aan een steile opmars bezig. Jammer genoeg echter laten nog steeds heel wat mensen zich afschrikken door horrorverhalen van zware workouts en de algemene schrik om met trainen te beginnen. Spijtig is dat: CrossFit is immers een sport met tal van voordelen die je zeker eens een kans moet geven. En wat nog meer is: CrossFit is er voor iedereen!

CrossFit?

CrossFit is een workout met een hoge intensiteit. Dat betekent dat je op korte termijn een serie zorgvuldig op elkaar afgestemde oefeningen afwerkt. Zowat heel je lichaam wordt getraind want zowel kracht, explosiviteit, cardio en behendigheid zijn een deel van de training. Vandaar komt ook de naam cross: het is van alles wat om één ideaal schema te maken.

CrossFitten: goed idee!

Er zijn heel wat redenen om toch de stap te zetten en met CrossFit te beginnen. Wat zijn die redenen dan?

Voor iedereen geschikt

Heel wat mensen durven de stap niet goed te zetten om richting de fitness te trekken. Bij CrossFit hoef je je daarbij totaal geen zorgen te maken over eventuele scheve blikken. Er zijn heel wat verschillende workouts voor elk niveau. Gewoon aangeven aan de trainer hoe het met jouw conditie zit en je kan beginnen met een op maat gemaakt schema in een groep met gelijkgestemden.

De ideale trainingsschool

CrossFit is een ideale manier om te leren met technieken en apparatuur om te gaan. Je leert er de basis van heel wat aspecten uit de fitnesswereld en daarbuiten. Zo ontdek je misschien niet alleen een nieuwe passie maar ben je bovendien al snel geschoold in trainingen ook voor jezelf op te stellen.

De groepsmotivatie!

Het moeilijkste moment als sporter is ongetwijfeld doorzetten als het echt lastig gaat. Bij CrossFit is opgeven echter geen optie: de hele groep juicht voor je mee. Motivatie haal je immers niet alleen uit jezelf maar ook uit de groep.

Functioneel

Wat je bij CrossFit aanleert zijn zaken waar je in het dagelijkse leven zonder problemen het nu van in kunt zien. Niet alleen ziet je lichaam er een stuk strakker uit maar bovendien is het een garantie dat je algehele levenskwaliteit er met rasse schreden op vooruit zal gaan.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBeheer


Like deze focus


Naar boven
Feedback