Login

Ben je bekend met de kinderziektes van tegenwoordig

Gepubliceerd: 2014-02-11 10:52:01 | Door gna1983 | 1766x bekeken |

De bekendste kinderziekten kennen we wel

Iedereen weet vaak wel waar we het over hebben als we praten over de waterpokken, de valse kroep of de mazelen. Toch zijn er ook kinderziektes die we niet zo goed kennen. Zo heb je in Aziatische landen de Ziekte van Kawasakie. Voor ons Nederlanders onbekend, maar daar een bekend fenomeen. Het is een ziekte die is ontstaan door de vervuilde lucht. Het is dan ook van groot belang de lucht in Europa schoon te houden.

Heltiq Waterpokken - Gel

Heltiq Waterpokken - Gel kopen

Help je kind van de jeuk af!!

Bestellen

Inenten om bepaalde ziektes te voorkomen

Ben je bekend met de kinderziektes van tegenwoordig

Er zijn immens veel ziektes maar we hebben in Nederland ook een enkele die als een kinderziekte bestempeld worden. Voorbeelden van kinderziektes zijn krentenbaard en de bof. Bijna iedereen is voor de meeste kinderziekten ingeënt. Voor waterpokken heb je geen inenting gehad. Je hebt ook kinderziektes waarvoor je inentingen hebt gehad maar als je ouder bent toch problemen met ondervindt zoals de valse kroep. 
Je kan nu eenmaal niet iedere ziekte voorkomen. Je wordt niet voor waterpokken ingeent omdat deze ziekte dan alsnog kan voorkomen en je in de meeste gevallen naast veel jeuk weinig andere problemen hebt. De pseudokroep oftewel valsekroep is een ander voorbeeld. Je wordt er voor ingeent, maar deze ziekte kan je later alsnog krijgen. Toch is inenten beter omdat een klein kind veel last kan hebben van de valse kroep.

Contact opnemen met de huisarts

Ben je bekend met de kinderziektes van tegenwoordig

Vandaag de dag zijn mensen vlot geneigd een specialist te bellen, maar meestal is een telefoontje naar je eigen arts voldoende. Wel is het van belang dat je op opvallende signalen blijft letten. Bij veel signalen moeten alarmbellen gaan rinkelen. Een kind kan enorm slapjes voelen of helemaal niet wakker te maken, enorm bleke huid en dergelijke. Dat jouw kindje vocht binnenkrijgt is in elk geval van belang. Wees er zeker van dat de belangrijkste nummers op een makkelijke plek te vinden zijn. In geval van nood kan je zo veel tijd besparen.
Het is meestal moeilijk om met stress zuiver de situatie te beoordelen. Om de veiligheid van het kind te waarborgen moet je het zo makkelijk mogelijk hebben. Als er belangrijk nieuws komt omtrent ziektes bij kinderen is het waarschijnlijk de overheid die de Nederlandse bevolking op de hoogte brengt. Het welzijn van een kind staat in Nederland hoog in het vaandel. Een belletje naar de huisarts kan nooit geen kwaad.
Je kan bij www.kinderziektes.org nog eens bekijken welke kinderziekten er zijn en welke symptomen een kind vertoont.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Nijntje Verstoppertje Spelen

Nijntje Verstoppertje Spelen kopen

Vond u "Ben je bekend met de kinderziektes van tegenwoordig" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieGna1983


Like deze focus


Naar boven
Feedback