Login

Het kiezen van een bed

Gepubliceerd: 2014-03-12 11:22:23 | Door freekkanters | 1073x bekeken |

Het kiezen van een bed

Tegenwoordig weten gelukkig steeds meer mensen dat een goed bed bij kan dragen aan een goede nachtrust. Niet voor niets dat er ook zo veel mogelijkheden zijn wanneer je op zoek bent naar een geschikt bed, deze lijken wel eindeloos.

Wanneer je je gaat verdiepen in de mogelijke bedbodems, matrassen, hoofdkussens, topdekmatrassen,dekbedden en dekbedovertrekken komt er een grote informatiestroom op je af. Iedere fabrikant geeft aan de beste te zijn  en de mensen om je heen hebben ook allemaal hun favoriet. Maar hoe kies je nu werkelijk het beste bed welke helemaal bij jou past? Vaak is het toch vooral proberen wat er voor zorgt dat je overblijft met de perfecte match. Wat zijn de andere tips?

Het matras kiezen

Belangrijk is er voor te zorgen dat je matras past bij de matrasdrager ofwel de bedbodem. Zo vraagt een bed met spiraalbodem om een ander matras als een bed met een lattenbodem. Belangrijk is sowieso dat je dit altijd eerst even test voordat je een verkeerde combinatie gaat maken. In een goede beddenwinkel zullen ze je hierin ook kunnen adviseren maar het is altijd aan te raden toch even de proef op de som te nemen zodat je nachtrust optimaal wordt. Hou bij het testen van de matrassen rekening met diverse slaaphoudingen en blijf ook iedere keer even liggen zodat je goed voelt wat de druk op je drukpunten is. Doe dit trouwens zeker niet aan het einde van bijvoorbeeld een winkeldag, in dat geval zal het al snel heerlijk aanvoelen, je kunt het beste zo kritisch mogelijk zijn want vaak is het toch een hele investering.

Soorten matrassen

Wanneer je last hebt van rugklachten en je echt een actieve ondersteuning willen kunnen vaak het beste gebaat zijn bij een lattenbodem in combinatie met een matras van latex of een traagschuimmatras. Deze bevatten vaak ook nog comfortzones waardoor de probleemgebieden extra ondersteund kunnen worden. Wanneer je bijvoorbeeld makkelijk transpireert midden in de nacht kun je het beste kiezen voor een boxspring met een matras in latex of pocketvering matras. Het is in ieder geval belangrijk dat je matras goed kan ademen. Belangrijk is ook om het matras regelmatig eens te luchten en eens om te draaien. Op die manier zorg je niet alleen voor een betere hygiene maar verleng je ook de levensduur van het matras. Reken er op dat een matras gemiddeld eens in de tien jaar tijd vervangen dient te worden. 

 

 


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Dormeasan Nachtrust Extra Sterk - 30 st - Tabletten

Dormeasan Nachtrust Extra Sterk - 30 st - Tabletten kopen

Vond u "Het kiezen van een bed" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Eindelijk lekker slapen !

Eindelijk lekker slapen ! kopen

Vond u "Het kiezen van een bed" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Ik Wil Slapen! ...Maar Mijn Kind Niet

Ik Wil Slapen! ...Maar Mijn Kind Niet kopen

Vond u "Het kiezen van een bed" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen
Gezond Slapen

Gezond Slapen kopen

Vond u "Het kiezen van een bed" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback