Login

Anorexia Nervosa: dwangmatig afvallen

Gepubliceerd: 2014-11-23 13:29:05 | Door Sunshine | 1043x bekeken |

Ben je te dik?

Sommige mensen blijven, ondanks hun slanke figuur, denken dat ze dik zijn. Daarom blijven ze altijd met hun dieet bezig, ze moeten afvallen! Anorexia nervosa is een vorm van dwangmatig afvallen.

Radeloos

Radeloos kopen

Het even helemaal niet meer weten

Bestellen

Anorexia Nervosa

Afvallen is het enige wat mensen met deze aandoening in hun hoofd hebben. Ze willen niet aankomen, willen niet eten, eten is dik worden in hun ogen. Anorexia Nervosa komt zowel bij jongens als bij meisjes voor. Over het algemeen zijn het meisjes, zo'n 5% van de Anorexia gevallen zijn jongens. Anorexia ontwikkeld zich vaak in de puberteit, tussen de 14 en 18 jaar beginnen jongeren vaak met lijnen en loopt dit uit op een Anorexia patiënt.

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld kopen

Het gevecht tegen Anorexia

Bestellen

Wie krijgt Anorexia Nervosa

De mensen die lijden aan Anorexia Nervosa zijn vaak mensen die weinig sociale contacten hebben. Om zichzelf te bewijzen weigeren ze te eten, zo laten ze zichzelf zien dat ze toch ergens goed in zijn.Het heeft ook te maken met het huidige beeld wat wordt geschetst over mooie modellen. Zij zijn slank en dat is toch het beeld wat jonge mensen voor ogen hebben en ze zijn er gevoelig voor om zich aan dit beeld te meten. Vaak hebben de mensen met Anorexia een heel negatief zelfbeeld.

Dik in mijn hoofd

Dik in mijn hoofd kopen

Als je jezelf te dik vindt

Bestellen

Herkenning van Anorexia Nervosa

Wanneer heeft iemand Anorexia nervosa? Het is niet direct duidelijk, observeren doet veel. Wanneer iemand steeds erg weinig op het bord schept, weinig calorieën inneemt, dan kan dit duiden op Anorexia Nervosa, zeker als het bord ook steeds niet leeg is, de persoon ook vaak naar het toilet gaat, mogelijk laxeert of braakt! Dezelfde persoon doet extreem veel aan sport en is erg mager en lijkt steeds meer af te vallen.

Is Anorexia Nervosa te genezen

Anorexia nervosa is te genezen. Door intensieve begeleiding kan de patiënt zeker overleven, maar de patiënt moet er wel open voor staan. Begeleiding in een ziekenhuis, maar ook door familie en vrienden is soms hard nodig. Een voedingssonde is soms noodzakelijk.Feit is dat er veel Anorexia patiënten onder balletdansers en sporters voorkomen. Een ander beeld in de media en minder strenge eisen aan gewicht en maten zouden ook veel ellende doen voorkomen.
Er sterven echter nog teveel mensen aan deze aandoening.

Topmodel

Topmodel kopen

Onrealistische modellen, het zet je aan het denken

Bestellen

Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback