Login

Ambulancepersoneel mishandeld patiënt

Gepubliceerd: 2015-06-28 11:26:03 | Door Sunshine | 719x bekeken |

ambulancepersoneel mishandeld patiënt

Het kan ook andersom, meestal wordt het ambulancepersoneel gepakt, maar nu was echt de broeder de man, die een patiënt liet lijden

PAW Patrol Ambulance met Marshall - Speelset

PAW Patrol Ambulance met Marshall - Speelset kopen

Vind u "Ambulancepersoneel mishandeld patiënt" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

spoed

Er kwam een spoedmelding binnen bij het ambulancepersoneel, net op het moment, dat de dienst bijna ten einde was. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, ze wilden graag naar huis, ze waren moe en hadden er al een hele lange nacht op zitten. Ze hadden maar één melding gehad, die was vrij heftig geweest, een jonge knaap, die onverantwoord in een auto had gereden. 

Nieuwe patiënt

En nu belde een dokter dat ze een mevrouw naar het ziekenhuis moesten brengen. Klachten waren ernstige buikpijn en bloed in de urine. Met tegenzin reden ze naar het adres en waarschijnlijk hadden ze elkaar al behoorlijk opgefokt, voordat ze het adres hadden bereikt. De mevrouw had hevige buikpijn, hoge koorts en lag nog boven in haar bed. De ambulance broeders waren daar niet blij mee, ze verzochten de vrouw om naar beneden te komen. Ze stond op, maar toch bedacht één van de ambulancebroeders om toch maar even naar boven te lopen om te helpen de trap af te komen. 

In de ambulance

Toen de vrouw eindelijk beneden kwam, moest ze naar buiten lopen naar de ambulance, de baar was nog niet uit de auto gehaald. Eenmaal buiten, riep de ambulancebroeder, die de auto chauffeerde, dat mevrouw wel even had kunnen wachten, maar haalde de brancard toch uit de auto. Het ging allemaal snel, in de auto en snel een deken over, de veiligheidsband vast, een knijpblaar op de arm van de vrouw en een schaafwond, doordat alles zo snel moest. Er moest een infuus aangelegd worden, maar ook dat ging niet zomaar. De broeder mopperde, vanwege een stugge huid en na een tweede poging was het infuus aangelegd. 

Naar het ziekenhuis

De chauffeur reed hard, zonder toeters of bellen, zonder zwaailicht, maar veel te hard en nam zelfs de drempels vol gas, wat de mevrouw in de auto goed voelde in haar buik. Ze durfde niet veel te zeggen, want ze was wel afhankelijk van deze mensen. Haar man, die vroeger bij de politie werkte, reed achter de ambulance aan en kon deze amper bijhouden. Hij kon zien dat de ambulance veel te hard reed en de verkeerde route nam, dus eigenlijk onnodig ver reed. Onderweg vroeg de vrouw of het bijna einde van hun dienst was en de broeder antwoordde bevestigend. Als dit telefoontje niet was geweest, dan waren ze al lang op weg naar huis geweest. Ze moesten beiden nog minstens 100 km rijden voor ze thuis waren, maar moestn ook de papieren, rapporten nog klaar maken en de ambulance schoon afleveren. Dit ritje kwam dus heel ongelegen.

In het ziekenhuis

Eindelijk in het ziekenhuis aangekomen veranderde de stemming van de chauffeur en was heel beleefd en aardig naar het ziekenhuispersoneel. Tegen de vrouw zei hij zo ongeveer dat ze beter met eigen vervoer had kunnen gaan, zitten was beter dan liggen in geval van buikpijn. De vrouw protesteerde niet, want ze wist niet wat voor invloed dit kon hebben op haar ziekenhuisverblijf. Ze bleef achter in het ziekenhuis, de broeders gingen weg. Er bleek van alles aan de hand, er werden behoorlijk intensieve onderzoeken gedaan en er werden zware medicijnen gegeven.

bij thuiskomst

Na ongeveer een week mocht deze vrouw weer naar huis. Alles op een rijtje gezet, had haar man toch een klacht ingediend bij de ambulancedienst in de buurt. Zijn vrouw kreeg daarop het verzoek om haar verhaal te doen en daarop werd onderzoek gedaan.In de ambulance is alles af te lezen. Hoe hard reed de chauffeur, was er sprake van spoed? Wat was de route die ze aflegden?Uiteindelijk was de conclusie dat de chauffeur echt onbehoorlijk hard had gereden, een verkeerde route had genomen en onverklaarbaar hard naar de patiënt was geweest. Hij is geschorst, als uitzendmedewerker bij deze ambulancedienst. Een bos bloemen ter excuses werd de vrouw aangeboden. En gevraagd om altijd melding te doen bij dit soort incidenten. Bij deze een waarschuwing voor iedereen.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSunshine

Sunshine


Like deze focus


Naar boven
Feedback