Login

Ai, een dazenbeet Wat nu?

Gepubliceerd: 2016-03-09 23:54:16 | Door tempesta | 1077x bekeken |

Dazenbeet

Je kent het gevoel waarschijnlijk wel… Je wandelt op een zomerse zondag in het bos, en plots wordt je wandeling verstoord door aanvallende dazen.

Dazenbeet behandelen

Je kent het gevoel waarschijnlijk wel… Je wandelt op een zomerse zondag in het bos, en plots wordt je wandeling verstoord door aanvallende dazen. Deze steekvliegen worden vaak verward met een horzel. Het grote verschil is echter dat horzels niet kunnen bijten en steken. Voel je dus plots iets snel neerstrijken op je lichaam en voel je meteen daarna een steek, dan weet je dat een daas je heeft gebeten.

 

Agressieve beestjes

In tegenstelling tot wespen of muggen steken dazen op een andere manier. Dazen bijten met vlijmscherpe tandjes in je huid en zelfs door dunne kleding. De beestjes zijn enorm agressief en drinken na het bijten het vrijkomende bloed op. Warmte, beweging en zelfs sommige geuren lokken dazen. De belangrijkste prooien voor de daas zijn koeien en paarden, maar natuurlijk ook mensen. Aan een dazenbeet hou je een kleine, maar vervelende en pijnlijke verwonding over. Daarbij is er een kleine kans op een plaatselijke bacteriële infectie, want de daas gaat van prooi tot prooi. Daardoor kan de daas bacteriën in de huid van z’n volgende slachtoffer overbrengen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Als je gaat wandelen, is het verstandig om kleding te dragen van een wat dikkere stof. Op die manier voorkom je beten door je kleding heen. Om de overlast op een bepaalde plek te vermijden, kan je een dazenval ophangen. De val lokt de dazen met warmte en beweging in een net. Heb je pech en weet een daas je toch te pakken, koel dan de gebeten plek met natte doeken of een washandje met ijsblokjes. Desinfecteer daarnaast de wond om een bacteriële infectie te vermijden. Ontstaat er een rood gebied of gele korstjes rond de wond? Dan heb je waarschijnlijk een bacteriële infectie opgelopen en ga je best naar de huisarts.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Dazen Weg refill - Insectenspray

Dazen Weg refill - Insectenspray kopen

Vond u "Ai, een dazenbeet Wat nu?" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieTempesta


Like deze focus


Naar boven
Feedback