Login

GTA V: Grand theft auto 5, de game van 2013?

Gepubliceerd: 2013-08-25 11:29:18 | Door Pieter ten Cate | 3107x bekeken |

GTA V: Grand theft auto 5, de game van 2013?

Heb jij ook al slapeloze nachten?

17 september is het zo ver: de release van het langverwachte 5e deel van de Grand Theft Auto serie is eindelijk nabij. De serie die tot dusver game liefhebbers verraste met de ultieme sandbox spelervaring en gelikte graphics lijkt het weer waar te maken voor de doorgewinterde fanbase die het door de jaren heeft opgebouwd. In dit artikel nemen we een kijkje op het 5e deel van GTA en het tot dusver gepresenteerde beeldmateriaal.

Een veelbelovende game in een gelikt jasje

Voor degene die niet bekend zijn met Grand Theft Auto zou ik je graag willen verwijzen naar de dichtstbijzijnde gameshop, en je aanraden om een opfriscursus te nemen in de klassiekers van de gaming-industrie gedurende het afgelopen decennium.

Bij de GTA games van gameproducent Rockstar ligt de nadruk op het vrij rondlopen in een gigantische spelwereld waarbij de speler niet alleen veel vrijheid krijgt, maar ook veel uitdagende en vaak hilarische missies die onderdeel zijn van een goed uitgedachte verhaallijn.

Door de jaren heen wist Rockstar ons telkens te verassen met heerlijke graphics en sportieve wagens. Met het vijfde deel is dit gelukkig nog steeds het geval.

De gameplay van GTA 5

De gameplay van GTA 5 zal redelijk zijn zoals we dit van GTA 5 gewend zijn. Naast de veranderingen/verbeteringen op het gebied van besturing en wapen-opties kun je genieten van de soepele besturing en camera bewegingen.

Het spel beloofd veel spectaculaire actie en uitdagende missies die je gaat voltooien met niet één, maar wel drie hoofdrolspelers. Naast het kunnen stelen, beschieten of besturen van veel voertuigen en objecten in het spel, kun je als speler nu ook dieren tegenkomen in het spel.

Naast de missies ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, en kun je een groot aantal ingame activiteiten ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld triatlons lopen, jet skiën, base-jumpen, tennissen, golfen, jagen en duiken! Al met al beloofd het spel veel extra plezier als je even zin hebt om lekker wild door het spel heen te rennen.

Helemaal nieuw is het opmerkelijke "Grand Theft Auto online" platform dat parallel aan het spel te spelen zal zijn. Hierbij is bewust gekozen voor een additioneel platform, waardoor de single-player volledig onafhankelijk is van het online platform.

Meerdere hoofdpersonen: een unieke twist

Wederom weet de GTA franchise ons te verrassen met een originele en unieke speelstijl, wat zich dit keer uit in het speelbaar maken van drie hoofdkarakters die verweven zijn in het verhaal. Je kunt hierbij vanuit drie perspectieven een missie spelen en tussentijds wisselen tussen de karakters.

De hoofdpersonen zijn Michael, Franklin en Trevor en hebben alle drie een heel eigen karakter. De individuele karakters hebben veel weg van de hoofdrolspelers en speelbare karakters in eerdere GTA delen.

Het feit dat je kunt spelen met meerdere personages zorgt voor veel afwisseling en neigt een beetje naar het wisselen tussen personen zoals in een sitcom of speelfilm. Uiteindelijk zal dit ten goede komen aan het feit dat je het spel langer zult willen blijven spelen.

Een soundtrack van 35 uur? GTA 5 heeft het!

Wat de speelervaring in het verleden onder meer uniek maakte waren de hilarische en sfeer makende radiostations die je kon opzetten wanneer je in een voertuig zit. Naast de goede muziek motiveerde dit mij als speler, om altijd te spelen met het geluid aan, wat bij sommige games irriterend of overbodig kan zijn.

Met bijna 35 uur aan muziek en radio materiaal kun je wel even vooruit. Uit gelekte informatie is gebleken dat de nummers erg divers zijn ingedeeld onder de verschillende radio stations, en ga je naast klassiekers ook genieten van de nieuwste top 40 hits.

Conclusie en release

Dat de nieuwe GTA game echt tof gaat worden staat vast. Door de vele vernieuwende aspecten in het spel zullen zowel de echte fans alsook gamers uit andere genres, deze titel in huis willen halen.

De release datum van GTA 5 is vastgesteld op 17 september. Op deze datum zullen zowel de PS3 alsook de Xbox360. De overige platforms zoals PC en de next-gen consoles, moeten naar verluid nog een tijdje wachten. De PC versie zal in ieder geval niet worden uitgerold vóór het einde van het jaar.


Deel:

Focus gerelateerde producten


Grand Theft Auto V (GTA 5)

Grand Theft Auto V (GTA 5) kopen

In GTA V, de allernieuwste telg van ontwikkelaar Rockstar binnen de baanbrekende Grand Theft Auto reeks, mag je volledig vrij het prachtige Los Santos verkennen.

Bestellen
Grand Theft Auto V (GTA 5)

Grand Theft Auto V (GTA 5) kopen

Compleet nieuw binnen de GTA-reeks is dat je in de huid van alledrie de hoofdpersonages kan kruipen. Aan de hand van een uniek systeem kun je nagenoeg onmiddellijk wisselen tussen de verschillende...

Bestellen
Grand Theft Auto V Limited Edition Strategy Guide

Grand Theft Auto V Limited Edition Strategy Guide kopen

A Limited Edition Hardcover to the Biggest Title of the Year! First Ever for a Grand Theft Auto Title!

Bestellen
Grand Theft Auto V Signature Series Strategy Guide

Grand Theft Auto V Signature Series Strategy Guide kopen

Five times bigger and better than ever! Get the only official guide that covers it all!

Bestellen
Sony PlayStation 3 Super Slim 500GB + 1 Controller + Grand Theft Auto V + PSN Plus 30 Dagen Voucher

Sony PlayStation 3 Super Slim 500GB + 1 Controller + Grand Theft Auto V + PSN Plus 30 Dagen Voucher kopen

Stort je vandaag nog op een geweldig avontuur vol games, films, internettoegang, online chats, evenementen, services en ervaringen. Ontdek op welke manier Sony PlayStation 3 je een volledig andere...

Bestellen

Reacties


Bas | 2013-10-30 15:33:22

Wat een spel is het inderdaad gebleken! vooral nieuwsgierig hoe de komende updates van Grand Theft Auto 5 online zullen worden. Moet zeggen dat ik me tot nu toe kostelijk vermaak!

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback