Login

Grand Theft Auto 5

Gepubliceerd: 2014-02-03 09:49:00 | Door jvdongen | 4309x bekeken |

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5

Zoals iedereen wel weet is een tijdje geleden GTA 5 uitgebracht door Rockstar, dit speel brak alle records als het gaat om de verkoop. Zelfs na al het uitstellen van de release van de game.

Grand Theft Auto V (GTA V)

Grand Theft Auto V (GTA V) kopen

Bestel nu deze geweldige game voor de PS3

Bestellen

Zoals iedereen wel weet is een tijdje geleden GTA 5 uitgebracht door Rockstar, dit speel brak alle records als het gaat om de verkoop. Zelfs na al het uitstellen van de release van de game.

GTA V speelt zich af in een vernieuwde, hedendaagse versie van Los Santos. Op nummerborden is te zien dat de stad nog steeds in de staat San Andreas ligt, maar gezien de vrijgegeven informatie is het onwaarschijnlijk dat de steden San Fierro en Las Venturas ook aanwezig zijn. In de officiële aankondiging van het spel en in interviews en andere berichten spreekt Rockstar Games consequent over "de stad Los Santos en de omringende bergen, het platteland en de stranden." Bij de bekendmaking van de releasedatum wordt zelfs Zuid-Californië, "vanaf de bergen tot aan de oceaan toe", genoemd als mogelijk spelgebied. Het schijnt mogelijk te zijn om mijlenver het landschap in te trekken. Dit landschap bestaat behalve uit een stedelijke omgeving ook uit diverse natuurgebieden. Zo is in de trailers en op diverse screens een bergketen en een woestijn te zien. Volgens Rockstar wordt Grand Theft Auto V een spel dat groter is dan Red Dead Redemption, Grand Theft Auto: San Andreas en Grand Theft Auto IV gecombineerd.

Het verhaal draait om de jacht naar de machtige dollar, wat ook de keuze voor het logo verklaart. Uit de eerste trailer is op te maken dat ook Los Santos zwaar te verduren heeft onder de crisis, gezien de verschillende shots van daklozen, faillissementsverklaringen op posters en een shot van iemand die zijn huis verkoopt. Tijdens de jacht zullen (bank)overvallen zoals Three Leaf Clover vaker voorkomen en ze zullen ook beter uitgewerkt zijn. Dit is mede mogelijk door een nieuw soort setting in de Grand Theft Auto-serie. In tegenstelling tot voorgaande GTA's speel je niet meer met één, maar met drie hoofdpersonages, waar je tijdens de verhaallijn naar eigen gelieven tussen kunt wisselen.

Ieder personage zal zijn eigen unieke karakter, hobby's, verhaallijn en vrienden hebben, al schijnen Trevor en Michael elkaar al erg goed te kennen. Het is niet mogelijk om er vriendinnen op na te houden, ook al is er voor het eerst een complete familie in GTA te vinden, natuurlijk met haar eigenaardigheden en strubbelingen. Bovendien verschillen de personages van elkaar door hun vaardigheden. Alle drie beschikken ze over negen vaardigheden: stamina, shooting, strength, stealth, flying, driving, mechanic, lung capacity en een speciale vaardigheid, afhankelijk van het personage waarmee je speelt. Franklin zal het verkeer enigszins kunnen vertragen zodra hij aan het stuur is, Trevor zal sterkere vechtkrachten krijgen en Michael zal schietgevechten kunnen vertragen (een variant op 'Dead eye' uit Red Dead Redemption). Daarnaast zal de strength skill bepalen hoeveel schade je aan een vijand toebrengt en zal de shooting skill bepalen hoeveel munitie je bij je draagt en hoe accuraat je schiet.

Hoewel Rockstar eerst verkondigde dat het niet mogelijk zou zijn om bedrijven en andere vormen van vastgoed te kopen, kan dat in GTA V toch wel. Mocht je dus je boot willen bewaren, zul je eerst een safe house - of misschien zelfs een complete jachthaven - moeten kopen. Naast deze vormen van investeringen, zal het voor het eerst in GTA mogelijk zijn je geld in te zetten op de beurs, namelijk de BAWSAQ uit GTA IV, die nu dus volledig uitgewerkt is. Het geld wat je hiermee verdient, kun je vervolgens weer spenderen aan betere hulpjes tijdens de heists die je voorbereidt, aangezien zij natuurlijk ook een deel van de opbrengst willen. Ook kun je je geld uitgeven aan aanpassingen aan je karakters, voertuigen of verbeteringen aan je wapen.

Deze heists zullen verder uitgewerkt zijn dan ooit tevoren. Naast een serie kleine overvallen die je gaat plegen, zul je tijdens het spel enkele zeer grote heists moeten voorbereiden. Zoals gezegd dien je hiervoor mensen in te schakelen, zoals een chauffeur die je snel van de plaats des onheil naar je schuilplaats vervoert, of een hacker die het camerasysteem weet plat te leggen. Uiteraard kun je kiezen voor de goedkopere hulp, die misschien een steekje laat vallen, of de toch wat betere, die misschien wat hogere eisen stelt aan de opbrengst. Ook kun je in je aanpak variëren: kies je liever voor de stille aanpak en schakel je iedereen uit met een verdovend middel, of ren je op klaarlichte dag de juwelier binnen en houd je iedereen onder schot?

Ten slotte zijn de minigames weer van de partij, evenals de 'random encounters' die Red Dead Redemption introduceerde. In plaats van een groot scala aan verschillende minigames die niet allemaal even leuk zijn, zal GTA V ervoor zorgen dat de minigames die erin zitten goed uitgewerkt zijn. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn yoga, parachutespringen, triatlons, jetskiën, tennis en golf. Omdat ieder personage zijn eigen karakter heeft, zullen niet al deze activiteiten met ieder personage speelbaar zijn. Daarnaast zul je op straat en onderweg af en toe willekeurige personen tegenkomen die je een zijmissie kunnen geven, in de vorm van een klein karweitje wat je voor hun moet doen. Deze zogeheten random encounters werden al eerder gebruikt in Red Dead Redemption, maar zullen dus ook in GTA V een rol spelen.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Grand Theft Auto V (GTA V)

Grand Theft Auto V (GTA V) kopen

Bestel nu deze geweldige game voor de Xbox 360

Bestellen
Grand Theft Auto 5 Limited Edition Guide (360, PS3 & PC)

Grand Theft Auto 5 Limited Edition Guide (360, PS3 & PC) kopen

Voor al de hulp die u nodig heeft om door de game heen te komen

Bestellen
Sony PlayStation 3 500GB Super Slim + 1 Controller + Grand Theft Auto V

Sony PlayStation 3 500GB Super Slim + 1 Controller + Grand Theft Auto V kopen

Playstation + GTA V geweldige aanbieding bekijk het nu

Bestellen

Reacties


Gerard | 2014-02-03 09:52:43

Blijft een vet spel, online begint ook leuker en leuker te worden.

jvdongen | 2014-02-03 09:53:49

Klopt helemaal Gerard, door de moeizame server problemen bij de release was het destijds niet heel erg aantrekkelijk, maar word steeds leuker:)

bas | 2014-03-22 11:52:17

Merk toch dat ik minder vaak speel dan ik verwachtte... online wordt je erg veel lastig gevalen vind ik...

Geef reactieJvdongen

Student, schrijft artikelen als hobby.


Like deze focus


Naar boven
Feedback