Login

trekhaken

Gepubliceerd: 2016-11-09 12:16:34 | Door Lisa | 1066x bekeken |

Problemen rond een trekhaak monteren

Wanneer je regelmatig meer meeneemt dan er in de bagageruimte van je auto past zal je op een gegeven moment aankomen bij de aankoop van een trekhaak. Zo op het eerste oog lijkt een trekhaak redelijk eenvoudig; een beugel met een bol erop waar jij je bagagewagen of fietsdrager op kan monteren. Toch is de keuze voor een type trekhaak en de montage ervan niet zo eenvoudig als het op het eerste oog lijkt. Een trekhaak gaat namelijk verder dan datgene wat jij van de buitenkant ziet.

Software problemen

De huidige generatie auto’s verschilt wezenlijk met de voorgangers. Tegenwoordig zijn auto’s een soort rond rijdende computers. Ze zijn voorzien van de meest technologisch geavanceerde software. Dit is het hart van je auto, want de software in je auto zorgt ervoor dat jij het rijcomfort hebt wat jouw merk auto zo specifiek maakt. Het is dan ook niet mogelijk om een willekeurige trekhaak op jouw auto te monteren. De software van jouw auto wordt dan immers doorgetrokken in de koppelstekker van de trekhaak. En die software moet dus wel overeenkomen, want anders krijg je technische storingen met je verlichting wat voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Een niet werkende verlichting is niet alleen strafbaar maar ook de reden van veel verkeersongevallen.

Problemen met je parkeersensoren

Tegenwoordig is iedere auto voorzien van parkeersensoren. Dat is uiteraard heel praktisch, want het voorkomt een hoop blikschade en persoonlijke ongelukken. Je komt echter wel in de problemen met je parkeersensoren wanneer je een trekhaak laat monteren. De trekhaak zelf zal niet voor problemen gaan zorgen maar de aanhanger, fietsendrager of caravan die jij op je trekhaak gaat monteren zullen dit wel doen. Jouw parkeersensoren zien een dergelijk object namelijk als een obstakel en ze zullen dus voortdurend een signaal afgeven waardoor jouw parkeersensoren eigenlijk geen functie meer hebben.  Mede daardoor heb je een voertuig specifieke kabelset nodig bij je trekhaak die de parkeersensoren tijdelijk uitschakelt.

De juiste trekhaak voor het juiste gebruik

Trekhaken zien er allemaal even stevig uit. Toch zal je moeten opletten wanneer je een trekhaak koopt dat de trekhaak die jij aanschaft wel geschikt is voor het beoogde gebruik. Wanneer je een fietsendrager wil meenemen zal die zorgen voor een aantal kilo belasting op je trekhaak, maar wanneer jij een complete caravan of aanhangwagen wil gaan meenemen zal je een zwaarder model trekhaak nodig hebben wat geschikt is voor het zware werk.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieNaar boven
Feedback