Login

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

Gepubliceerd: 2013-12-15 22:12:01 | Door Lisa | 2736x bekeken |

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

Foogli is een website waar je zelf gemakkelijk artikelen kunt publiceren zonder technische kennis. Bij foogli geloven we in het delen en uitdragen van individuele kennis. Ons systeem stelt je in staat om op een leuke en niet spammerige manier te verdienen met hetgeen waar jij veel vanaf weet. We helpen je graag met het samenstellen van je artikelen zodat je gevonden word op google en direct kunt gaan verdienen met je artikelen.

Wat maakt een goed artikel?

Om je een idee te geven van dingen waar je rekening mee moet houden bij het schrijven van een artikel, ga ik je de verschillende onderdelen van een artikel uitleggen. Ik moet erbij zeggen dat er geen bewezen methode is die het beste werkt. Schrijf daarom altijd op een manier die jezelf prettig vind en bedenk daarbij dat een lezer wellicht iets minder van een onderwerp af weet als jij.

Een pakkende titel

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

De titel van je artikel dient allereerst de interesse te wekken van de lezer/bezoeker. Daarnaast is het handig om belangrijke zoekwoorden te gebruiken in de titel om de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google te verbeteren. Gebruik daarom een titel die op een goede manier omschrijft waar het artikel over gaat.

Tip: Gebruik maximaal 70 tekens in de titel zodat hij in zijn geheel kan worden weergegeven in Google.

Mooie en rechtsvrije afbeeldingen

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

Een mooie afbeelding zegt soms meer dan 1000 woorden! Daarbij kleden ze een artikel mooi aan en maken ze een artikel overzichtelijke. Zorg er daarom voor dat je een afbeelding gebruikt die past bij je artikel en aanzet tot lezen. Een mooie afbeelding zorgt er voor dat er gemiddeld meer mensen je artikel zullen aanklikken bij een bezoek aan foogli.

Let er wel op je alleen rechtsvrije afbeeldingen gebruikt, door bijvoorbeeld zelfgemaakte foto's te gebruiken. Ook zijn er een aantal professionele websites die gratis rechtsvrije afbeeldingen aanbieden zoals:


Tip: Wanneer je afbeeldingen gebruikt in een artikel, zorg er dan voor dat deze tenminste 640x480 pixels zijn.

Een pakkende introductie

De introductie van je artikel dient de interesse en nieuwsgierigheid van de lezer te wekken. Door gelijk goed te beginnen zorg je ervoor dat de bezoeker langer je artikel doorleest en wordt de kans op een bannerklik of productaankoop aanzienlijk vergroot. Zorg er daarnaast ook voor dat de introductie van je artikel belangrijke zoekwoorden bevat zodat ook Google weet waar je het over gaat hebben.

Gebruik meerdere paragrafen en tussentitels

Doorgaans is het mensen eigen om korte artikelen te schrijven die in enkele zinnen het onderwerp en doel van het artikel benaderen. Hoewel er niets mis is met een dergelijke aanpak, leest het vaak lekkerder wanneer een tekst is opgedeeld in meerdere onderdelen.
Ook voor een goede indexatie in Google is het gebruik van tussentitels en het opdelen van tekst in meerdere paragrafen van groot belang. Google gebruikt deze tussenkopjes of headers om een indicatie te krijgen van de inhoud van je artikel. Daarbij zeggen experts op dit gebied dat een artikel minimaal 300 woorden lang dient te zijn, om hoger te scoren in Google.

Maak gebruik van interne en/of externe links

Op internet worden links gebruikt om verbanden en relevantie te geven aan alle individuele pagina’s. Om exact deze reden is het van belang dat je in je artikel links gebruikt die naar gerelateerde websites en/of pagina’s verwijzen en van doen hebben met het onderwerp van je artikel.

Zo is foogli ook een mooi platform waarop je artikelen kunt plaatsen die vervolgens weer naar de website van jou of je bedrijf verwijst. Deze vorm van promotie word steeds meer gebruikt en heet artikel-marketing. Het verwijzen naar websites met grote bekendheid en/of populariteit heeft ook een positief effect op de populariteit van je artikel bij Google.

Voeg producten toe aan het artikel

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

Op foogli krijg je de mogelijkheid om producten van bijvoorbeeld bol.com toe te voegen aan je artikelen. Hiervoor ontvang je als schrijver bij ons een commissie, wat uiteraard een leuke stimulans is om te blijven schrijven. Wanneer je artikel veel bezocht en gelezen wordt stijgt de kans dat iemand een aankoop doet via jouw artikel. Naast het schrijven van een leuk en goed artikel is het daarom ook een aanrader om producten toe te voegen aan je artikel om de inkomsten te verhogen.

Deel je artikel via social media!

Een artikel schrijven en promoten op foogli.nl

Wanneer je een artikel plaatst op foogli wil je uiteraard dat mensen het artikel lezen. Je hebt deels de promotie van je eigen artikel in eigen hand. Social media is bijvoorbeeld een ideaal beginpunt om meer mensen te bereiken met je artikel. Omdat je vrienden en familie gemakkelijk kunt stimuleren om je artikel te liken, zijn de eerste verdiensten van je artikel gemakkelijk te behalen.


Deel:

Tags:

Reacties


Joshua | 2014-03-21 13:30:27

Ik moet zeggen, jullie systeem werkt fantastisch! Erg gemakkelijk in het gebruik. Ondanks dat in geen schrijfwonder ben ga ik hier de komende weken mijn schrijftalenten op de proef stellen!

Daphne Groothuijse | 2016-01-19 13:35:52

Eindelijk een systeem dat een beetje in de buurt komt van Squidoo en Hubpages, ook omdat er niet zoveel aan Adsense te verdienen valt door de vele Adblockers.

Geef reactieNaar boven
Feedback