Login

Spijt, film over pesten van Carry Slee

Gepubliceerd: 2014-01-07 14:45:46 | Door Kirsti | 2676x bekeken |

Een verfilming van het boek van Carry Slee, Spijt

Spijt, film over pesten van Carry Slee

Nou weten we inmiddels dat het indrukwekkende films zijn de films van Carry Slee maar gisteren hebben ze ons wel heel erg stil gekregen. We keken de film Spijt.

Spijt!

Spijt! kopen

Vind u "Spijt, film over pesten van Carry Slee" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Inhoud van de film.

Spijt, film over pesten van Carry Slee

De film gaat over het pesten van Jochem. Jochem is een makkelijk slachtoffer. Hij is dik en bijt totaal niet van zich af. De hele klas ziet hoe Jochem wordt gepest. Ze kijken toe en grijpen niet in. Ergens in de film zie je hoe moeilijk het meisje dat Jochem pest het thuis heeft. Daardoor ziet de klassenmentor haar gedrag door de vingers.  Maar het gedrag van het meisje is buiten proporties. Ik was geschokt door de rol van de klassenmentor in de film. Er staat een meisje op en een jongen die het niet langer aan kunnen zien. Er onstaan vriendschappelijke contacten. Het meisje en de jongen zitten enorm in de maag met het gepest van Jochem. Ergens vragen ze ook aan Jochem om van zich af te bijten. 

De hele film is doorspekt met dillemma's van verschillende kinderen. Niemand durft de aandacht op zich te vestigen om vervolgens slachtoffer te worden van de pesterijen. Niemand wil de rol van Jochem overnemen. Het wordt erger en erger en de schuldgevoelens van verschillende individuen worden intens belicht. Ik wil niet teveel verklappen van het verloop van de film. Maar ik vind het een aanrader voor misschien wel elke leerling van groep acht of de eerste klas van de middelbare school. Hier liepen de tranen over onze wangen. Spraken wij meteen met de kinderen. Help, help of roep om hulp. Praat met ons maar laat het niet zover komen. We kunnen hun de verantwoordelijkheid niet geven om op te staan en te helpen in dit soort extreme situaties maar we kunnen ze wel vragen om er over te praten zodat wij als volwassenen misschien hulp kunnen bieden. 

We horen steeds meer over extreem pestgedrag en de daar uit voortvloeiende zelfmoorden onder tieners. We hebben de kinderen in mijn ogen vroegtijdig te doordringen van eventuele gevolgen. Bewustwording. Deze film is daar uitermate geschikt voor. 


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Carry Slee Collection

Carry Slee Collection kopen

5 films van Carry Slee Afblijven Timboektoe Radeloos Lover or loser Razend

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKirsti

Kirsti

Waar ligt mijn focus. Mijn focus ligt thuis, thuis bij ons nieuwe samengestelde gezin verdeeld over twee huizen en niet altijd bij elkaar aanwezig. Onze focus ligt bij de kinderen.


Like deze focus


Naar boven
Feedback