Login

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Gepubliceerd: 2014-06-11 11:03:20 | Door Willems81 | 1071x bekeken |

Een hypotheek, veel mensen krijgen hier mee te maken, maar wat is het eigenlijk? Om u op weg te helpen wordt in dit artikel een van de vele vormen toegelicht, de annuïteitenhypotheek.

Een huis kopen is voor velen een mijlpaal in het leven. Tijdens deze fase komen er veel dingen op u af. Er moet van alles geregeld worden en u krijgt te maken met veel (fiscale) regelingen waar u eventueel gebruik van kunt maken. De hypotheekrente aftrek is een van de regelingen. Als u hier echter gebruik van wilt maken moet de hypotheek wel geheel afgelost worden. Dit betekent dat er gebruik gemaakt moet worden van een annuïteitenhypotheek.

De hypotheekrenteaftrek

Over de hypotheek moet rente betaald worden. Het is immers geleend geld. De rente die betaald wordt kunt u aftrekken van het bruto inkomen. Door het inkomen te verminderen met de rente wordt het belastbaar inkomen verminderd, waardoor het mogelijk is om een teruggaaf te krijgen op de inkomstenbelasting.

De annuïteitenhypotheek

De annuïteitenhypotheek bestaat al heel lang. Veel mensen weten echter niet meer wat deze hypotheekvorm inhoudt. Dit komt omdat deze vorm voorheen ook niet echt populair was. Heel simpel gezegd is het zo dat de bruto kosten van de annuïteitenhypotheek gedurende de looptijd hetzelfde blijft, alleen de samenstelling van het bedrag veranderd. Bij aanvang van de hypotheek vormt het grootste gedeelte de rente die betaald moet worden over het geleende geld en een klein gedeelte is de aflossing van de hypotheek. Gedurende de looptijd van de hypotheek verandert deze samenstelling. Aan het eind van de looptijd vormt het grootse gedeelte van de hypotheek de aflossing en een klein gedeelte de rente over het vreemd vermogen.

Teruggave rente

In principe betaal u elke maand hetzelfde bedrag, maar netto is dat niet zo. Dit komt omdat bij aanvang van de hypotheek de post ‘rente’ het grootste gedeelte vormt. De betaalde rente kan weer via de eerder genoemde hypotheekrenteaftrek in mindering gebracht worden op het bruto loon.

Financieel advies            

Bereken annuïteitenhypotheek bij de financieel adviseur voor een goed en onafhankelijk advies. De financieel adviseur toetst aan de hand van uw huidige financiële situatie en uw toekomstige financiële situatie of deze hypotheekvorm bij u past.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback