Login

Studenten bijbaan belangrijk voor je toekomst

Gepubliceerd: 2016-12-29 09:50:52 | Door Femke Nijkerk | 1123x bekeken |

Studenten bijbaan belangrijk voor je toekomst

Nederland moet het hebben van een kenniseconomie. Dit is dan ook reden waarom er veel wordt geïnvesteerd in het onderwijs. Er zijn dus veel jongeren die studeren in Nederland. Studeren is zeer belangrijks met het oog op de toekomst. Maar een studie afronden is vaak niet voldoende om aan de bak te komen tegenwoordig. Doordat er veel concurrentie is op de arbeidsmarkt, kijken veel bedrijven ook naar wat je hebt gedaan naast je studie. Denk bijvoorbeeld aan nevenactiviteiten zoals sport of werk.

Werkervaring belangrijk naast je studie

Werkervaring die je hebt opgedaan bij een studentenbaan, daar hechten bedrijven veel waarde aan. Het laat namelijk zien dat je naast je studie bereid bent om hard te werken. Daarnaast leer je vaak veel relevante vaardigheden die je tijdens je studie vaak niet op kan doen. Daarbij kan je denken aan sociale kwaliteiten zoals de omgang met verschillende collega’s op de werkvloer. Maar ook de omgang met een bepaalde prestatiedruk is een kwaliteit waar je in het leven veel aan gaat hebben.

 

De verschillende studentenbanen

Als je in een studentenstad woont zoals bijvoorbeeld Amsterdam, dan zijn er natuurlijk veel leuke studenten bijbanen waar je ervaring op kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een sales baan bij een werving bureau voor goede of commerciële doelen. Relevante sales ervaring is ook een kwaliteit die vaak hoog wordt aangeschreven door werkgevers. Als sales niet jouw ding is, dan kan je natuurlijk ook baan in de horeca zoeken. Er zijn genoeg leuke hotels, restaurants en cafés waar je kan gaan werken als student. Een baan in de horeca is ontzettend leerzaam omdat je bijvoorbeeld leert om te gaan met verschillende stressvolle situaties. Ook het contact hebben met de verschillende soorten gasten van een horecaonderneming is erg leerzaam. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback