Login

Starten van een eigen bedrijf

Gepubliceerd: 2014-05-13 14:31:58 | Door Willems81 | 954x bekeken |

Starten van een eigen bedrijf

U droomt er misschien al jaren van. Het starten van uw eigen bedrijf. Doen waar uzelf zin in hebt en waar u goed in bent.

Voordat het echter zover is zullen er een aantal stappen doorlopen moeten worden. De benodigde stappen zullen in dit artikel behandeld worden zodat u een goede start maakt.

Ondernemingsplan

Natuurlijk weet u allang welk product uw wilt gaan produceren of welk product en/of dienst u wilt gaan verkopen.  Toch is het verstandig om het eens goed uit te schrijven. Schrijf op wat in uw hoofd zit. Neem alles van uw product tot in de details door. Analyseer in welke markt u zich begeeft en wie uw concurrenten zijn. Maak hier een goede analyse van. Ook de financiële analyse mag in het ondernemingsplan niet ontbreken. Bereken goed welke omzet u verwacht en met welke kosten u te maken krijgt. Voor een goede financiële onderbouwing is het verstandig om u te laten informeren door een fiscaal adviseur. Een goede financiële onderbouwing zorgt ervoor dat u een financieringsmogelijkheid krijgt bij de bank.

Inschrijven

Als het ondernemingsplan en de financieringen rond zijn en u wilt gaan starten met uw onderneming is het verplicht om uw onderneming te registreren bij de Kamer van Koophandel. Als u eenmaal ingeschreven bent worden uw gegevens ook automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst.

Financiën

Als u ingeschreven bent bij de kamer van koophandel is het als onderneming mogelijk om een zakelijke rekening te openen. Bij veel banken is de betaalrekening het eerste jaar gratis.

Het starten van een eigen onderneming neemt zoals u zult weten risico’s met zich mee. Om de risico’s in te dekken heeft u als het goed is de financiële situatie uitgebreid beschreven in het ondernemingsplan. Het is aan te raden om een financiele buffer op te bouwen voor het eerste half jaar van uw onderneming. Vaak is er dan nog geen constante inkomstenstroom. Voor een goed financieel advies kunt u zich ook laten informeren door een financieel adviseur. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback