Login

Salarisadministratie en payrolling

Gepubliceerd: 2014-10-03 09:11:02 | Door freekkanters | 1820x bekeken |

Salarisadministratie en payrolling

Wanneer je onderneemt en je personeel in dienst wilt nemen is het goed om ook stil te staan bij de extra administratie die daar bij komt kijken.

Het verwerken van salarissen is bijvoorbeeld meer dan zomaar een druk op de knop. Je dient rekening te houden met fiscale en sociale wetgevingen, arbeidsrecht en eventueel CAO. Door al deze regels zal de salarisverwerking dus heel wat meer voeten in aarde hebben als dat je aanvankelijk zo denken. Voor werknemers is het namelijk niet meer dan normaal dat je een salarisstrookje aflevert welke voor 100% in orde is.

Uiteraard kun je voor de salarisadministratie een specialist inschakelen. Je kunt ook denken aan het inschakelen van een payroll-bureau. Deze verzorgt alle zaken die komen kijken bij het in dienst nemen van werknemers. Op die manier hoef je je hierzelf niet in te verdiepen en kun je je gewoon focussen op de zaakvoering. Wanneer je een werknemer in dienst gaat nemen komt hier bijvoorbeeld ook uit dat je de contracten dient op te maken, je vakantiedagen of ziektedagen dient bij te houden en diverse regelgevingen omtrent arbeidsrecht dient bij te houden. Wanneer je als ondernemer gebruik maakt van payrolling hoef je hier in principe geen tijd meer aan wijt te zijn. Naast dit voordeel heeft payrolling nog enkele grote voordelen.

Een van het grootste voordeel is het flexibeler in kunnen zetten van ej personeel. Je kunt namelijk de arbeidscontracten bij een payrollbedrijf uitbesteden. Wanneer je bijvoorbeeld geen werk meer hebt voor je werknemer dan zit je hier niet aan vast. Ook wanneer je een werknemer geen vast contract wilt bieden zit je hier niet aan vast. Het payrollbedrijf is in dat geval nuttig, zij zorgen voor een goede afwikkeling van deadministratrieve zaken zonder dat je hier zelf nog enig omkijken naar hebt.

Wanneer je gebruik maakt van een payrolling-bureau kun je ook nog eens flink besparen op je personeelskosten. Normaal gezienheb je van allerlei verschillende bedrijven en instantiesfacturen of verzekeringen. Zaken die je ook het beste nog eens goed kunt vergelijken voordta je hiermee in zee gaat. Een payroll bedrijf kan vaak goedkoper zijn omdat zij goede deals kunnen sluiten en hier uiteindelijk de expert in zijn. Zij wetenvan de hoed en de rand wat betreft salarisadministratie en kunnen hier hun voordeel in doen. Voordelen welke vaak voor de portemonnee ook interessant zijn. In ieder geval interessanter dan alle diensten los inkopen, zij kunnen immers gebruik maken van schaalvoordeel.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Scouting and Patrolling

Scouting and Patrolling kopen

Vond u "Salarisadministratie en payrolling" interessant? Wellicht is dit product dan wat voor u!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFreekkanters


Like deze focus


Naar boven
Feedback