Login

Pak je korting bij de goedkoopste energieleverancier

Gepubliceerd: 2016-03-17 15:58:39 | Door klaartjedebeijl | 1030x bekeken |

Je kunt als consument honderden euro’s per jaar besparen door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier.

De goedkoopste energieleverancier

Voor iedereen is de goedkoopste energieleverancier anders, dit hangt met name af van je verbruik en of je kiest voor een enkel of dubbeltarief. Als je een enkele meter in de meterkast hebt hangen, dan kun je alleen een enkel tarief krijgen bij een dubbele meter heb je de keuze tussen een enkel of dubbeltarief. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt echter dat een enkeltarief voordeliger is en dat mensen met een dubbele meter niet het voordeel halen uit een goedkoop daltarief.

Het daltarief treedt in vanaf 23:00 uur ’s avonds en duurt tot 07:00 uur in de ochtend. Tevens is dit tarief van toepassing in het weekend vanaf vrijdag 23:00 uur tot maandag 07:00 uur. Het nadeel hiervan is dat je beperkt gebruik kan maken van een voordelig stroom tarief. In veel gevallen zal je moeten wachten met de vaatwasser aanzetten totdat het daltarief intreedt. In de uitzonderingen dat men weet te besparen met een dubbel tarief, dan is dat slechts € 5,- op een heel jaar. Het is simpelweg niet de moeite waard, je kunt beter kiezen voor de goedkoopste energieleverancier met een enkel tarief en een hoge welkomstkorting.

Slim gebruik maken van kortingen

Als consument zijnde kun je tevens slim gebruik maken van allerlei welkomstkortingen. Zo kun je voor de goedkoopste energieleverancier 2016 kiezen met een 1 jaar contract. Wanneer je dit doet krijg je niet alleen de welkomstkorting, maar kun je na 1 jaar weer overstappen van energieleverancier. Zo kun je ieder jaar geld besparen met de goedkoopste energieleverancier door te kiezen voor de laagste tarieven en het hoogste kortingsbedrag.


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieKlaartjedebeijl


Like deze focus


Naar boven
Feedback