Login

Op zoek naar een vacature in de techniek

Gepubliceerd: 2014-05-02 11:49:13 | Door Willems81 | 1657x bekeken |

Ben je op zoek naar vacatures in de techniek? Lees dan dit artikel voor meer informatie.

Op zoek naar een vacature in de techniek

De sector techniek staat de laatste jaren nadrukkelijk in de kijker. Nederland wil als techniek land bekend staan in de wereld. Daarom wordt er verschillende manieren veel aandacht besteedt aan de interessante en mooie kanten die techniek te bieden heeft. Zo worden er bijeenkomsten georganiseerd waar mensen uit het bedrijfsleven vertellen wat zij dagelijks doen in de techniek en worden er allerlei verschillende wedstrijden georganiseerd waarbij jongeren verschillende elementen moeten verwerken die met techniek te maken hebben. Er worden zelfs voorlichtingen gehouden om meer meisjes te interesseren voor een studie die techniek gerelateerd is.

Deze aanpak is niet zonder resultaat. Bijna wekelijks verschijnen er wel nieuwsartikelen met daarin jongeren die  enthousiasme vertellen dat zij succesvol hebben meegedaan aan een wedstrijd om een robot te ontwikkelen. Tegenwoordig melden zich steeds meer studenten aan voor een technisch gerelateerde opleiding. Om na het behalen van je diploma niet in een gat te vallen is het belangrijk om voor jezelf goed na te gaan wat je nu met je diploma wilt gaan doen. Een handig hulpmiddel hiervoor is om de vacatures in de gaten te houden. Hierdoor kom je erachter wat de functie eisen zijn van bepaalde beroepen. Je kunt met een techniek studie namelijk heel veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een functie als proces engineer .

Misschien heb je er wel nooit van gehoord. Als proces engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, bediening en bedrijfsvoering van complexe installaties in de procesindustrie. Procesindustrie kan samengevat worden als het produceren van producten op industriële schaal waarbij voornamelijk gebruik gemaakt wordt van chemische producten in een geautomatiseerde omgeving.

Je moet als proces engineer op de hoogte zijn van veel verschillende vakgebieden. Zo moet je kennis hebben van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, chemie en regeltechniek. Zoals je al kunt lezen is het een veelzijdige functie die veel van je vraagt. Zorg daarom dat je voldoende informatie verzameld over de verschillende beroepen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback