Login

Niet minder, maar meer armoede

Gepubliceerd: 2015-02-26 22:30:16 | Door wicked | 1317x bekeken |

Moeilijk genoeg om rond te komen

Je hebt het al moeilijk genoeg om de maand rond te komen, je inkomen is al geslonken en wordt alleen maar meer ingenomen voor doeleinden om de staatskas te spekken. Die spekken we onder de mom van, want we kunnen wel Buitenland helpen en eigen volk niet.

Nog steeds, en juist erger

Er wordt nu wel media aandacht gegeven aan het onderwerp armoede.
Zelfs meer dan enkele maanden geleden toen ik er voor het eerst over schreef.
Het blijft schokkend als je hoort en leest hoeveel het er werkelijk nu zijn.
Werkelijk, weet ik niet namelijk. Er schuilt nog een aantal achter de deur die verborgen blijft. Wederom die stille armoede die best gevaarlijk is.
Daar moet men niet te makkelijk over denken.

Over de armoede die uit cijfers bestaan ook niet, want daar moet ook echt wat mee gedaan worden. Alleen vraag ik me af of Den Haag daar wel brood in ziet.
Mensen afhankelijk maken, en daaraan ook nog eens verdienen.

Je hebt het al moeilijk genoeg om de maand rond te komen, je inkomen is al geslonken en wordt alleen maar meer ingenomen voor doeleinden om de staatskas te spekken. Die spekken we onder de mom van, want we kunnen wel Buitenland helpen en eigen volk niet. Dat geld is er namelijk niet en moeten we overal op bezuinigen. Als men eens anders zou gaan kijken in Den Haag welke mogelijkheden er zijn om op een geheel andere manier te bezuinigen dan dat ze nu al jaren doen. Of wellicht toch maar eens uit de oude kast de stof eraf blazen en het onderwerp basisinkomen bespreken met elkaar. Het heeft voordelen niet alleen financieel ook op sociale vlak.
Nee, daar hoor je ze niet over helaas.

Er wordt op verkeerde manieren bezuinigd, verkeerde manieren worden er nieuwe voorstellen ingewilligd en uitgevoerd zonder enig idee waarom volgens mij. Op papier lijkt het allemaal stoer, en het klopt allemaal. Maar werkelijkheid? Nee, werkelijkheid is het net even weer anders. Hoe kan dat toch steeds?

Nederland tegen Armoede, heeft op dit moment 5 aanvragen binnen gekregen.
Hun middelen om een noodpakket voor overbrugging aan te bieden is op.
Er wordt nihil op gereageerd en dat is best jammer, al is het maar een pakje thee of een fles ranja. Anita mede oprichter samen met Petronella, zetten zich kei hard in en kunnen het niet zonder hulp af.

Naast dat ik veel mensen spreek uit die in armoede leef, spreek ik een van de dames ook vaak. Als ik de verhalen hoor, dan klopt dat precies met hoe ik het ervaar. Maar ook hoe het dus nu in de media naar buiten gebracht wordt. Het is angstig hoe het er aan toe gaat.
Er zijn zoveel noodlijdende gezinnen die eigenlijk acute hulp moeten hebben, maar dit niet wordt verleend.

Wat wil ik bereiken met dit? Ieder weet hoe het er aan toe gaat, en wat de overheid eigenlijk zou moeten doen. Maar dit dus weer eens verzuimt. De schulden stapelen zich op bij mensen, die ondersteuning nodig hebben en wel direct. Geen afwachtende houding, en ook geen afwijzingen meer. Die mensen hebben ongeacht de problematiek waar ze in beland zijn net zo veel recht op de juiste hulp. Dat hebben wij allemaal, die rechten.

Wanneer gebeurt er iets wat juist moet gebeuren?
Ik weet het niet meer, iedere dag is er wel iemand die op straat staat.
Iedere dag brokkelt er wel weer iets af van de samenleving.
Het lijkt niet te stoppen, en dat klopt want deze regering is niet te stoppen.
Bereiken hiermee, doe ik niks. Maar wel wat ik voel, ervaar en eigenlijk mijn frustraties van me afschrijven. Ja, die mag de rest ook weten.

Wil je een verandering teweeg brengen?
Stem dan 18 maart, op een landelijke en of regionale partij.
Mijn idee over welk partij valt ook hier op Foogli te lezen.
Alleen al om een shock te brengen in de politieke vijver met hun mooie speerpunten die juist wel een aansluiting hebben op armoede.

Ik sluit mijn frusties af, anders zit ik morgen hier nog.
En niemand is er dan ook maar iets mee opgeschoten.

Oproep: mochten jullie iets over hebben en Nederland tegen Armoede kunnen helpen. Zij hebben een GoFundMe opgezet http://www.gofundme.com/no9kmg


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback