Login

Besparen op internet, bellen en tv voor studenten

Gepubliceerd: 2015-12-11 13:46:13 | Door RobinDeExpert | 950x bekeken |

Films kijken, je sociale contacten onderhouden, online winkelen, live voetbalwedstrijden kijken of programma’s terugkijken die je hebt gemist; internet en televisie mogen niet ontbreken in het leven van een student. Geld is echter ook iets schaars dus dat geef je liever niet allemaal uit voordat de maand begonnen is. Maak daarom een goede afweging tussen data, snelheid en televisiezender en betaal vooral niet teveel.

Ga na wat je echt nodig hebt

Bedenk voordat je abonnementen gaat vergelijken wat je nodig hebt en wie hier gebruik van gaan maken. Vijf studenten in een studentenhuis die de hele dag Netflix kijken zullen een ander abonnement nodig hebben dan een alleenwonende student die ‘s avonds tv kijkt en zijn mail checkt. Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen:

  • Van welke kanalen wordt gebruik gemaakt (internet, televisie en/of bellen)?

  • Hoeveel data is er nodig, wordt er bijvoorbeeld veel gedownload?

  • Hoeveel mensen maken gebruik van het internet?

  • Welke tv zenders wil je kunnen ontvangen?

  • Is er een vaste telefoon in huis?

Je weet nu waar je naar op zoek bent dus kun je beginnen met vergelijken. De volgende 9 tips helpen je bij je zoektocht naar de beste deal:

Tip 1: Combineren is goedkoper

Als je thuis gebruikmaakt van internet, televisie en/of bellen, kies dan een abonnement waarin deze producten worden gecombineerd. Losse abonnementen afsluiten is bijna altijd duurder vergeleken met de combinatiedeals die providers aanbieden zoals een alles-in-één pakket.

Tip 2: Kies alleen wat je gebruikt

Ook al lijkt een alles-in-één pakket heel voordelig, kies alleen de producten die je gebruikt. Als student heb je meestal geen vaste telefoon en bel je vanaf je mobiele telefoon. Zorg dat je geen dubbele telefoonkosten hebt en kies voor een pakket met internet en televisie.

Tip 3: Kies een korte contractduur

Weet jij hoelang je in je huis mag blijven wonen? Als student kan het zijn dat je vaak verhuist en niet lang op één plek woont. Als je in een studentenhuis komt wonen zal internet altijd nodig zijn, als je zelf weer weg gaat neemt de volgende het over, maar als je in een nieuw huis gaat wonen en je weet niet zeker hoelang je mag blijven kun je beter een contract voor korte tijd afsluiten. Je wilt voorkomen dat je meerdere jaren aan een contract vastzit terwijl je het in je nieuwe huis niet meer nodig hebt. Voortijdig opzeggen kost vaak veel geld, dus bespaar jezelf deze kosten en kies voor een éénjarig of een vrij opzegbaar contract.

Tip 4: Begin op tijd met vergelijken

Het leveren van een nieuw modem kost gemiddeld drie tot zes weken, het is daarom aan te raden om op tijd te beginnen met vergelijken. Als je de mogelijkheden hebt uitgezocht voordat je contract verloopt kun je zo snel mogelijk profiteren van een nieuwe korting of een lager maandbedrag zonder dat je tijdelijk zonder internet en televisie hoeft te zitten. Het is aan te raden om internet bellen tv pakketten te vergelijken op websites als EasySwitch.nl of Overstappen.nl.

Tip 5: Dwing je eigen korting af

Vind je overstappen van provider maar gedoe en heb je geen zin om op een nieuw modem te wachten, dan kun je ook zelf korting proberen te regelen bij je huidige provider. Bel je huidige provider op en vraag of zij jou een aanbod kunnen doen of leg uit welk aanbod je ergens anders kunt krijgen. Grote kans dat een korting of een uitgebreider pakket voor hetzelfde geld te regelen is. Zo hou je zelf de touwtjes in handen, je kunt immers altijd nog overstappen want teveel betalen is nooit nodig.

Tip 6: Bereken de echte prijs

“De eerste maanden voor maar €10”, dat klinkt natuurlijk mooi, maar wat betaal je nou echt? Trap niet te snel in aanbiedingen die heel voordelig lijken, want dit kan nog wel eens tegenvallen. Bereken daarom altijd het gemiddelde maandbedrag. Dit doe je door de totale kosten te delen door het totaal aantal maanden. Vergeet niet lle kortingen en extra kosten mee te nemen in de berekening. Neem niet halsoverkop een beslissing maar denk goed na en vind zo het voordeligste abonnement.

Tip 7: Let niet alleen op prijs

Pakketten voor internet, televisie en bellen kunnen niet alleen verschillen in prijs maar ook qua inhoud, een klein verschil in prijs kan een groot verschil in data en zenders betekenen. Kijk daarom eerst welke abonnementen voldoen aan jouw wensen en eisen en vergelijk vervolgens welke het goedkoopst is.

Tip 8: Wees kritisch

Als je gaat vergelijken kan je wel eens hebberig worden van alle kortingen en aanbiedingen voor nog meer tv zenders en sneller internet. Blijf kritisch nadenken of je deze mooie aanbiedingen wel echt nodig hebt. Ga je echt vaak naar die sportzender kijken of ben je ‘s avonds eigenlijk nooit thuis? Denk hier nog eens goed over na en betaal niet zomaar teveel, als student kan je het geld op veel leukere manieren uitgeven.

Tip 9: Lees de kleine lettertjes

De allergoedkoopste abonnementen zijn helaas vaak te mooi om waar te zijn. Let altijd op de addertjes onder het gras en lees de kleine lettertjes, zodat je niet plotseling te maken krijgt met  hoge eenmalige kosten, want heel goedkoop is vaak maar van korte duur.

Begin nu met besparen

Met deze 9 tips ben jij klaar om pakketten voor internet, bellen en televisie te gaan vergelijken. Kies het goedkoopste pakket wat aan jouw wensen voldoet en zorg dat je nooit meer betaalt dan nodig is, je kunt wel iets leukers doen met je geld!

Besparen op internet, bellen en tv voor studenten

Sneller internet met deze handige tips


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRobinDeExpert


Like deze focus


Naar boven
Feedback