Login

Werkelozen niet gemotiveerd om te solliciteren

Gepubliceerd: 2014-04-18 10:01:37 | Door MPaul | 1143x bekeken |

Er heerst nog steeds een grote werkeloosheid in Nederland. Onlangs is hier een kleine daling in verschenen, 7000 minder mensen dan een maand eerder.

Dit betekend helaas niet dat al deze mensen een baan hebben gevonden, maar steeds meer mensen trekken zich terug van de arbeidsmarkt. Daarnaast neemt ook nog de totale beroepsbevolking af. Het aantal mensen met betaald werk neemt maandelijks met zo een 13000 personen af. Het aantal werkelozen blijft nog steeds stijgen als we terugkijken op het eerste kwartaal, toen kwamen er 5000 werkelozen per maand bij.

Het gaat grotendeels om vrouwen die werkeloos raken. Ze werken vaak in de sectoren waar de meeste banen verdwijnen, zoals in de zorg of in de handel. Voornamelijk vrouwen boven de 25 jaar raken werkeloos.

Er zijn maar weinig beschikbare banen en ontzettend veel sollicitanten, het zoeken naar een nieuwe baan werkt dan ook ontmoedigend volgens het CBS. Dit is vooral te zien bij jongeren die hun zoektocht naar een nieuwe baan staken, ze kiezen bijvoorbeeld om toch maar een studie of nieuwe opleiding te gaan volgen. Ook veel vrouwen stoppen met het zoeken naar een baan, zelfs 2,5 keer zoveel als mannen. Wie wel door gaat met solliciteren doet er goed aan om zijn CV uit te breiden. Bij sollicitatie naar een kantoorbaan kan een typecursus bijvoorbeeld in het voordeel uitvallen.

Minister Asscher is redelijk tevreden met de daling die in de werkeloosheid is te zien is. Echter is de oorzaak hiervan minder goed nieuws. Er moeten naar zijn zeggen dan ook meer banen beschikbaar komen, dan kan de werkeloosheid pas echt gaan dalen. Wel is de minister positief over de vermindering in werkeloze jongeren.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMPaul


Like deze focus


Naar boven
Feedback