Login

Payroll biedt ondernemers grote voordelen

Gepubliceerd: 2014-11-05 08:57:32 | Door sannevermeulen | 1114x bekeken |

Payroll biedt ondernemers grote voordelen

Wat heeft payroll te bieden voor ondernemers en welke taken kan een payroll bedrijf uit handen nemen? In dit artikel wordt payroll uitgelegd en tevens lichten we toe welke voordelen en kansen het voor jou als ondernemer biedt.

Payroll biedt ondernemers grote voordelen

Wat is payroll?

Payroll is het uit handen geven van administratieve taken. Bij payroll wordt het payroll bedrijf op papier de juridische werkgever van het personeel. Dit wil zeggen: het payroll bedrijf regelt alle salarissen, sociale lasten, pensioenpremies en belasting. Hiervoor betaald u het payroll bedrijf en bent u niet meer verantwoordelijk voor deze administratieve taken én heeft u geen werkgeversrisico's meer.

Voordelen van payroll

Het grootste voordeel van payroll is dat een ondernemer administratieve taken uitbesteed en geen risico's loopt bij ziekte of ontslag. Alle personeelszaken worden uit handen genomen. Zowel loonstroken, jaaropgaven als vakantiedagenregistratie en -uitkeringen. Daarnaast biedt payrolling ook flexibiliteit: personeel kan langer aan het bedrijf en zijn of haar werkzaamheden wennen, de ondernemer kan zelf makkelijker beslissen of personeel in dienst komt of niet en bij payroll duurt het 3,5 jaar voordat u verplicht bent een vast dienstverband aan te bieden.Ook voor uw medewerkers biedt payroll een aantal voordelen. Zij hebben altijd toegang tot het personeelsdossier, vrije keuze voor uitbetaling en hebben altijd een helpdesk voor vragen over hun loonstrook, cao of dergelijke.
Payroll biedt voor zowel ondernemers als medewerkers veel voordelen. Ondernemers kunnen zich met de zaak bezig houden en medewerkers kunnen bij het payroll bedrijf terecht voor vragen of salaris. Ga aan de slag met payroll!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback