Login

Wat zijn de kosten voor het bouwen van een huis?

Gepubliceerd: 2014-04-30 09:16:39 | Door Willems81 | 1510x bekeken |

Wanneer u een huis wilt gaan bouwen wilt u natuurlijk ook weten wat het u gaat kosten. Om een goede prijsberekening te kunnen maken moet er een totaal overzicht komen van alle kosten. Dit wordt exploitatieopzet genoemd. Wanneer u een huis wilt bouwen, hebt u daar wel een kavel voor nodig. Of wellicht hebt u een kavel op het oog en wilt u daar op gaan bouwen.

Nog geen kavel

Wanneer u nog geen kavel hebt, maar al wel weet hoe uw droomhuis er uit moet zien worden de kosten in principe terug gerekend. Er wordt dan gekeken wat een kavel mag kosten om uw gewenste droomhuis te gaan bouwen, binnen uw budget. 

Kavel op het oog

Wanneer u een voor u perfecte kavel hebt gevonden wordt er vaak andersom gerekend. Er wordt dan gekeken wat uw budget is en daar wordt de kavelprijs vanaf gehaald. Zo weet u wat u nog over hebt om uw droomhuis te verwezenlijken. 

Bijkomende kosten

Wanneer het inzichtelijk is wat uw wensen en eisen zijn, wat uw budget is en wat u als afwerkingsniveau wilt kan er een ontwerp gemaakt worden van uw droomhuis. Naast de bouwkosten zijn er nog andere kosten waar u rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die u kwijt bent aan de kavel, notariskosten, eventueel grondverbetering, nutsvoorzieningen, leges, renteverlies en wanneer dit aan de orde is sloopkosten of het bouwrijp maken van de kavel. Wanneer u bouwt met bouwbedrijf Lichtenberg zitten de kosten voor de aanvraag van de bouwvergunning en de benodigde tekeningen en berekeningen reeds bij de bouwkosten inbegrepen.

Wilt u snel inzichtelijk hebben wat de mogelijkheden zijn van een huis bouwen binnen uw budget? Dan is het belangrijk om te weten wat de huis bouwen prijs is. Dan kan Bouwbedrijf Lichtenberg u helpen. Neem vrijblijvend contact op met een adviseur en laat u informeren over de totale kosten om uw droomhuis te verwezenlijken. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieWillems81


Like deze focus


Naar boven
Feedback