Login

Geld lenen

Gepubliceerd: 2015-11-26 08:22:21 | Door Femke Nijkerk | 875x bekeken |

Geld lenen

Geld lenen

De crisis is redelijk achterwege nu. De crisis heeft veel nieuwe en strengere regels tot zich gebracht. Regels om mensen, te waarschuwen, voorkomen dat ze in schulden te recht komen of tot betere informatie verschaffing te komen over het lenen. In dit artikel worden de voor en nadelen van het lenen toegelicht, maar ook dat een lening dergelijke gevallen onoverkomelijk is. Nu de economie weer aantrekt is het geld lenen ook weer wat aantrekkelijker. Mensen durven weer grote aankopen te doen.

De voordelen van lenen

Geld lenen wordt gedaan om te investeren, aankoop te financieren of een periode financieel te overbruggen. Geld lenen om te investeren is in de meeste gevallen niet relevant voor particulieren, maar voor het bedrijfsleven. Dit betreft vaak ingewikkelde kredieten. Voor particulieren gaat het om persoonlijke leningen. Leningen om bijvoorbeeld een auto aan te schaffen of een keuken te verbouwen. Dit gaat om bedragen die mensen niet meteen klaar hebben liggen. Door middel van een lening is het mogelijk om dit wel aan te schaffen (direct) en niet gelijk al het spaargeld aan te spreken. Dit kan gebruikt worden voor incidentele uitgaven.

Soorten leningen

Er zijn twee soorten leningen voor particulieren. De persoonlijke lening is een eenmalig beschikbaar gesteld bedrag. Vooraf is bekend wat er per maand terug betaald moet worden en hoe lang. De andere lening is een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet is het mogelijk elk moment een bedrag op te nemen tot een vooraf besproken bedrag per maand. Indien dit het maximum bereikt heeft moet er eerst weer afgelost worden om uiteindelijk weer het krediet te mogen aanspreken.

Nadelen van geld lenen

Het grote nadeel van geld lenen is dat geld lenen geld kost. Voor elk bedrag moet rente betaald worden. De aflossing en de rente zijn vaak zorgen die later langs komen. Vooraf bij een persoonlijke lening is bekend wat de maandlasten zullen zijn. Dankzij de regelgeving in Nederland wordt vooraf berekent of de klant de lasten per maand kan dragen om daarnaast nog fatsoenlijk rond te kunnen komen. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback