Login

Franchisenemers in Nederland

Gepubliceerd: 2013-12-21 13:55:04 | Door dmonline | 2483x bekeken |

Je zult het wellicht niet verwachten, maar veel winkels en bedrijven in Nederland zijn in handen van zogenaamde franchisenemers. Denk aan bijvoorbeeld Hema. Deze winkelorganisatie heeft in Nederland ruim 200 winkels en ook in het buitenland is dit van oorsprong Amsterdam bedrijf goed vertegenwoordigd als franchise formule. Andere franchiseformules zijn de meeste supermarktformules, maar ook veel kledingketens werken als franchisegever.

Wat is franchise?

De Franchise formule biedt voor ondernemers mogelijkheden voor uniforme bedrijfsvoering met centrale inkoop, administratie, publiciteit en voorraadbeheersing. De franchisenemer betaalt hiervoor franchisefee aan de franchisegever om naar buiten te komen als filiaalhouder van een grotere keten.

Franchising wordt nog altijd veel toegepast in Nederland. En er zijn ook veel kleine bedrijven die op zoek zijn naar franchisenemers. Op het internet kun je op diverse website terecht waar je allerlei franchise formules kunt vinden. Hier kun je op inschrijven.

Er zijn eigenlijk vooral voordelen aan het concept franchise. Mocht dat niet zo zijn, dan zou het fenomeen franchise in Nederland al lang zijn mislukt. Zeker voor ondernemers die nog niet zo ervaren zijn is het franchise principe ideaal. Je kunt direct een onderneming starten, zonder daar veel ervaring voor nodig te hebben. Je hoeft gedurende de opstartperiode niet het wiel uit te vinden en je krijgt op alle vlakken ondersteuning van de franchisegever.

De voordelen zijn terug te vinden op het vlak van marketing, administratie, de gezamenlijke inkoop van producten. Nog een voordeel is dat veel bedrijven die als franchisenemer starten vaak langer blijven bestaan, dan bedrijven die voor zich zelf beginnen zonder kennis van zaken. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDmonline


Like deze focus


Naar boven
Feedback