Login

Eerste vliegveld op zonne energie

Gepubliceerd: 2015-08-20 11:24:16 | Door Janice | 1729x bekeken |

Eerste vliegveld dat volledig op zonne-energie draait in India

Eerste vliegveld op zonne energie

Het eerste vliegveld(Cochin) die volledig op zonne-energie loopt is sinds dinsdag actief in Zuid-India. Dit is helemaal mooi voor de CO2 uitstoot want het vliegveld is CO2-neutraal, en als eerste ooit met een vliegveld die op zonne-energie opereert.

Vliegveld op zonne-energie

Om zo een vliegveld aan te drijven op zonne-energie zijn er 46.150 zonnepanelen aangelegd die zich over achttien hectare verspreiden, wat neerkomt op een opwekking van 50.000 kilowattuur. Dat is mooi want dat kan een vliegveld wel gebruiken, alhoewel het een relatief klein vliegveld is wordt er genoeg opgewekt om alles draaiend te houden. Je kan het vergelijken met het verbruik van Schiphol in 2010, dat was toen vierhonderdtachtigduizend kilowattuur per dag.

Het vliegveld begon z’n transformatie in maart 2013, de eerste zonnepanelen worden nog steeds gebruikt in combinatie met de zonnepark die is aangelegd vlakblij het vliegveld. In de komende 25 jaar wordt er verwacht dat er zo’n 300 duizend ton aan CO2-emissies bespaard zal worden. Dat kan je vergelijken met zo’n drie miljoen bomen per jaar die CO2 omzetten.

Met zulke projecten en cijfers ga je je afvragen hoe het zal zijn als dit op meer plekken gebeurd en op grotere schalen. Veel belovend alleen wel even hard voor rennen de komende jaren.

Zie ook : Overstappen Energie


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Reacties


james | 2015-09-17 13:50:10

mooi gedaan !

Geef reactieJanice


Like deze focus


Naar boven
Feedback