Login

Duitsland gaat tol heffen, €513.600.000,- gaat het opleveren

Gepubliceerd: 2015-05-15 08:10:54 | Door Mans Wildeboer | 1052x bekeken |

Tol heffen!?!

Op wegen in Duitsland wordt in de toekomst tol geheven. De Bondsraad, de Duitse Eerste Kamer, heeft vrijdag ingestemd met de plannen om tol te heffen op de duiste wegen. De bondsdag (de duiste 2de kamer) had eerder al de plannen van minecraft Alexander Dobrindt van verkeer goed gekeurd.

100% Berlijn

100% Berlijn kopen

Mooi boekje voor als je op vakantie gaat naar Berlijn, nu met veel korting en dus maar €14,95

Bestellen

Duitsland gaat tol heffen, €513.600.000,- gaat het opleveren

Wat gaat er precies gebeuren?

Volgens de plannen zullen er drie tarieven zijn voor een tijdsbestek van tien dagen. Voor de schoonste auto's moeten buitenlandse automobilisten 5 euro betalen om tien dagen te mogen rijden. Er komt een middentarief van 10 euro en de zwaarste vervuilers gaan 15 euro voor tien dagen betalen. Duitse automobilisten moeten een tarief betalen voor het tijdsbestek van een jaar maar door een aanpassing aan de wegenbelasting wordt deze volgedig gecompenseerd.

De Beierse christendemocraten, waartoe Dobrindt behoort, waren de grote voorstander van invoering van tol voor buitenlandse automobilisten op Duitse wegen. Zij vinden dat die moeten meebetalen aan het onderhoud van hun wegen waar zij tot voor kort dus gratis op konden rijden. De CSU wist haar christendemocratische zusterpartij CDU van bondskanselier Angela Merkel en de sociaaldemocraten van de SPD, die aanvankelijk veel minder entousiast waren, te overtuigen. Dobrindt denkt door de tol 513,6 miljoen euro per jaar verdient kan worden, een hoop geld. De Duitse tegenstanders van de tol denken echter dat dit bedrag veel en veel lager zal uitvallen.

Buurlanden als Nederland zijn fel tegen de tol. De Europese Commissie moet nog oordelen of de plannen wel volgens de Europese regels kunnen. Vrijwel zeker zal het Europese Hof van Justitie in Luxemburg het definitieve oordeel moeten vellen.

De Boekendief

De Boekendief kopen

Een spannend boek over een Duits meisje in de tweede wereld oorlog. Met meer dan veel korting: maar €4,99!!!

Bestellen

Duitsland gaat tol heffen, €513.600.000,- gaat het opleveren

Slot

Bedankt voor het lezen van dit nieuws artikel, laat in de reacties even achter wat jij van de tol wet vindt.

Lees ook mijn nieuwsbericht op plazilla over de herdenking op 7 mei van de bevreiding van Utrecht: http://plazilla.com/page/4295169457/7-mei-bevrijding-van-utrecht

Ook nog interessant: De vluchtelingen die uit Afrika naar Europa komen worden een steeds groter probleem: http://www.foogli.nl/overig-bootvluchtelingen-uit-afrika-zijn-een-steeds-groter-probleem

De jongen in de gestreepte pyama

De jongen in de gestreepte pyama kopen

Een mooi boek over een jongen die in de DDR woont. Ook dit boek is in de aanbieding en kost slechts €4,99!!!!

Bestellen

Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Alleen in Berlijn

Alleen in Berlijn kopen

Een mooie roman over Berlijn in de 2de wereld oorlog. Ook dit boek is nu extra goedkoop en te krijgen voor slecht €19,90!

Bestellen
Capitool reisgids Berlijn

Capitool reisgids Berlijn kopen

Een reisgids voor vakantie gangers in Berlijn, voor slechts €25,99!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieMans Wildeboer


Like deze focus


Naar boven
Feedback