Login

Digitale Incassomachtiging via e-Mandate

Gepubliceerd: 2016-02-11 13:19:45 | Door Rickburgers | 1163x bekeken |

Met de toepassing e-Mandate ontwikkelde de Nederlandse grootbanken ING, ABN Amro en de Rabobank in samenwerking met Payment Service Provider Buckaroo een oplossing waarmee incasso’s kunnen worden voorzien van de digitale handtekening van de consument. Dit betekent een volledig digitaal betalingsverkeer tussen incassant en consument. Sneller en makkelijker, maar bovenal veiliger,

Betrouwbaar incassomachtigen met e-Mandate

Nu de banken in navolging van de Europese incasso e-Mandate ook in Nederland implementeren kan ook de Nederlandse consument en incassant hier gebruik van maken. Met hetzelfde gemak als iDeal kunnen incasso’s (SEPA Direct Debits) nu met de handtekening via e-mandate snel aan consumenten worden gekoppeld. Acties verlopen hierdoor sneller en makkelijker. Daarnaast vermindert het terugboekrisico. Frank van Jongenotter, als projectmanager bij Buckaroo medeverantwoordelijk voor het opzetten van digitaal incassomachtigen, laat het volgende weten: “Wij van Buckaroo vinden het van belang om de betaalprocessen voor onze ondernemers zo effectief en betrouwbaar mogelijk in te richten en af te handelen. Wij zien dat digitaal incassomachtigen een eenduidige en veilige oplossing is om een incasso te machtigen.”

Het hele betalingsverkeer digitaal

Ook voor de consument werkt het betalen met de e-Mandates prettig en effectief. Binnen de eigen bankomgeving is het voor de consument mogelijk om de hele machtiging inclusief e-Mandate snel en online af te ronden, zonder extra omwegen. Buckaroo leidt dit proces online in goede banen en biedt de consument daarnaast de optie om de e-Mandate te archiveren voor de eigen administratie. Dit betekent geen overbodige papieren archivering meer. Buckaroo was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de e-Mandate en kon zijn expertise op het gebied van het simplificeren van betaalprocessen en factureringen als dusdanig inzetten in een denktank met toekomstige gebruikers en medewerkers uit het bankenwezen.

e-Mandate biedt voordelen aan zowel consumenten als incassanten

Naast de duidelijke voordelen voor de consument zijn ook de incassanten gebaat bij de ontwikkeling en het gebruik van de e-Mandate. Als eerste maakt zowel de incassant als de consument gebruik van een volledige digitale afhandeling en authenticatie. Er bestaat geen risico meer op een foutief rekeningnummer, het rekeningnummer is altijd correct. Daarnaast vindt de controle op een eventuele incassoblokkade altijd direct plaats. De e-Mandate wordt door alle Nederlandse grootbanken (Rabobank, ING bank en ABN Amro) ondersteund, en met e-Mandate waarborgt u de veiligheid van overboekingen. Door het afnemen van het terugboekrisico heeft de incassant meer zekerheid waardoor er een rendementsverbetering optreedt. Ook voor lopende betalingstrajecten is e-Mandate inzetbaar: u kunt e-Mandate aanbieden voor zowel lopende als nieuwe betalingen. Administratief heeft het gebruik van de e-Mandate ook zichtbare voordelen: door de volledige digitale afhandeling en authenticatie is een papieren administratie niet meer nodig. Een kopie van de digitale incassomachtiging kan zonder problemen bij Buckaroo worden gearchiveerd. De Nederlandse e-mandate oplossing wordt gebaseerd op de huidige iDeal infrastructuur. Bij de validatie wordt een authenticatieverzoek via de browser naar de debiteur gestuurd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde authenticatiemethodiek die ook toegepast worden voor Internetbankieren en iDeal. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieRickburgers


Like deze focus


Naar boven
Feedback