Login

De goudprijs

Gepubliceerd: 2014-04-28 07:25:13 | Door Dfeer | 972x bekeken |

Als je wilt weten wat de goudprijs doet kun je op het internet kijken naar de actuele goudprijzen. Ook kun je kijken naar het verleden. Er zijn websites met statistieken die 40 jaar terug gaan.

Zo kun je direct de historie induiken en kijken naar de historische goudprijs. Dat kan interessant zijn als je wilt weten hoe de goudprijs de laatste decennia is gestegen of juist gedaald.

Naast de historische prijs is het ook interessant om te kijken naar real time prijzen. Zo weet je precies wat de goudprijs doet en op deze manier kun je wellicht besluiten om bepaald edelmetaal te verkopen of juist te aan te kopen. Naast het genoemde goud, kun je ook kijken naar zilver, platina en palladium. Bij de meeste historische overzichten kun je dus ook de historische zilverprijs bekijken. Meestal wordt aangegeven wat de prijs in euro per kilo is. Uit deze cijfers kun je opmaken of het interessant is om je edelmetaal te verkopen of door deze juist te behouden.


De real time prijzen van de genoemde edelmetalen zijn ook interessant. Zo kun je kijken of het een slim moment is om over te stappen naar een ander edelmetaal. Dus of je moet overstappen van zilver naar goud of van platina naar palladium of omgekeerd. Men zal doorgaans niet aangeven wanneer je moet verkopen, maar je kan zo wel zien of het interessant is om te kijken naar andere edelmetalen.

Je leest op dit soort sites tips zoals over de indicatieve handelsmarges, hoe je het scherpst inkoopt en hoe je het scherpst edelmetaal kunt verkopen. Het voordeel van sommige sites is bovendien dat je je munten ook zelf kunt aanbieden. Wanneer je dus oude zilveren munten hebt of baren, en je wilt deze verkopen, dan kun je je dit bij sommige sites aangeven. Ook wanneer je edelmetaal wilt kopen kun je hier kijken. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieDfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback