Login

Armoede en hulp

Gepubliceerd: 2014-07-28 15:55:00 | Door wicked | 1765x bekeken |

Armoede en hulp bieden

Armoede en hulp

Vele gezinnen in Nederland leven in armoede. Verscheurend is dan ook de verhalen die ik hoor van deze gezinnen die bijna niks of al helemaal niks hebben om van rond te komen.

Hulp geven en bieden aan deze gezinnen

In het dagelijkse hoor ik veel schrijnende verhalen, gezinnen die (bijna) niks hebben. Niks om van te leven, sommige gezinnen zijn getroffen door de crisis en leven van nog geen 20 euro per week. Hiervan moeten ze letterlijk mee zien rond te komen. De regering houd zich stil, en zorgt er alleen maar voor dat er nog meer van zulke gezinnen bij komen en er wordt niks aan gedaan. Regels en wetten worden aangescherpt en niemand kijkt naar deze mensen om.
Vele vallen buiten de norm voor om in aanmerking te komen voor de voedselbank, sommige instanties proberen van alles en krijgen geen voet aan de grond voor deze gezinnen en zijn zij aan hun lot over gelaten. Vele gezinnen treden dan ook niet naar buiten veelal door schaamtegevoel en het idee te hebben dat zij hebben gefaald.

Ik hoor dit aan, en zie het ook met eigen ogen wat dit met deze gezinnen doet. Er is buiten de voedselbank bijna geen andere vorm van hulp die geboden kan worden. Het is schrijnend maar waar.
Ze leven in armoede, terwijl de rijke onder ons van hun champagne nippen en doen alsof er niks aan de hand is in onze maatschappij.
In Nederland is het leven goed wordt er beweerd, misschien wel voor diegene die geen dagelijkse strijd hoeft te leveren om aan brood te komen. Dat hun kinderen netjes gekleed gaan naar school met een broodje. Een zware taak die iedere dag weer tevoorschijn komt. Het is schrijnend hoeveel gezinnen zo moeten leven, en hulp kan men niet bieden omdat men verbonden is aan regels en wetten.
Er is dan ook een particuliere initiatief gestart, deze gezinnen verdienen net zo als alle andere hulp te krijgen en dat proberen zij ook iedere dag weer.
Alles wat er gedaan kan worden middels inzamelen aan goederen, producten voor hun dagelijkse levensonderhoud wordt dan ook zeer op prijs gesteld door de initiatiefnemers.
Op Facebook is dan ook een pagina geopend besloten waar men zich kan aanmelden. https://www.facebook.com/groups/904645372895706/
 
Dat neemt niet weg, dat de weg naar hulp vragen heel moeilijk is voor deze gezinnen. Vele durven niet meer omdat ze al te vaak nee hebben gehoord. Terwijl het wel noodzakelijk is... helaas.
Het is schrijnend dat gewoon weg niemand op staat en deze mensen helpt vanuit instanties die daar eigenlijk de mogelijkheden toe hebben om dit te doen.

Ik kan hier van wakker liggen, wellicht niet mijn zaak om hier van wakker te liggen... nee dat is waar. Maar vraag me af hoever zal het moeten komen in ons land voor men wakker wordt en anders gaat regeren en reageren. In hoeverre moet men gaan en in hoeverre zal het vergaan. Als ik kijk naar hoe het nu gesteld is, hou ik me hart vast hoe het zal zijn over 20 jaar, over 20 jaar zijn al mijn kinderen volwassen. Zullen zij dan een beter leven krijgen dan wat sommige gezinnen nu moeten doorstaan? Ik vraag het me af....


Deel:

Tags:

Reacties


Mama Appeltaart | 2014-08-05 18:41:54

Voor gezinnen in Den Bosch bestaat Mama Appeltaart Den Bosch op Facebook waaruit vele Ruilhoeken zijn ontstaan, zoals de Voedselruilhoek. Ook bestaat er een Doorgeefwinkel zonder kassa en een FB-pagina van Ik Kook voor jou Den Bosch. Alle hulp is welkom! Armoede is dichterbij dan.je denken kan of kan zien, ook in jouw woonwijk...

wicked | 2014-08-06 07:11:09

Hallo mama appeltaart, het zou niet moeten zulke dingen zoals u omschrijft. Maar helaas gaat dat niet anders en zijn zulke initiatieven noodzakelijk. De stilte die hierom heen gaat betreft anonieme armoede dat moet doorbroken worden en media aandacht zou hier goed aan doen om de blokkade te verbreken. Bedankt voor het vermelden van de pagina's.

BELLA | 2016-05-12 15:46:26

IK HEB NU AL EEN JAAR GELEDEN EEN CARAVAN OPGESTART WAAR MENSEN GRATIS VAN ALLES KUNNEN KRIJGEN VAN KLEDING TOT PANNEN EN BEN BLIJ DAT DAT WEER MOGELIJK WORD GEMAAKT DOOR DE DONATIES DIE IK DAN WEER ONTVANGT VEELE MENSEN WORDEN GEHOLPEN OP DEZE MANIER OM DAT IK OOK WEET WAT ARMOEDE IS

Geef reactiewicked

Wicked


Like deze focus


Naar boven
Feedback