Login

7 manieren waarop je tiener kind geld kan verdienen

Gepubliceerd: 2013-12-11 23:04:19 | Door Pieter ten Cate | 2925x bekeken |

7 manieren waarop je tiener kind geld kan verdienen

Kinderen hebben ook geld nodig en daarbij kun je niet vroeg genoeg beginnen met het leren verantwoordelijk om te gaan met geld. Of je kind nu een geboren ondernemer is of een lummelende nietsnut, er zijn talloze manieren waarop je kind een leuk zakcentje kan verdienen, zonder dat je hier per se zelf voor op hoeft te draaien. In dit artikel voorzie ik je van een tiental verschillende manieren waarop je kind geld kan verdienen en ondertussen de waarde van geld kan ontdekken.

Door je kinderen al op vroege leeftijd op een creatieve manier in contact te laten komen met het verdienen van geld, leren ze vaardigheden die ze op latere leeftijd toe kunnen passen. Daarbij is er uit talloze onderzoeken gebleken dat mensen succesvoller en ondernemender worden als ze op vroege leeftijd hier al mee in contact komen. Uiteraard zijn er meer manieren waarop je kind op een leuke manier geld kan verdienen. Neem daarom bij het uitwerken van een leuk idee altijd de kwaliteiten en interesses van je kind mee.

1 - Zakgeld voor klusjes in huis.

7 manieren waarop je tiener kind geld kan verdienen

Ondanks dat het een veel toegepaste tactiek is, blijft het een goede manier om je kind kennis te laten maken met het verdienen van geld. Hoewel veel ouders simpelweg zakgeld betalen zonder hiervoor iets terug te verlangen, is het instellen van klussen in en om het huis een leuke start. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende klussen of karweitjes:

 • Huisdieren voeren of uitlaten
 • Afwassen of afruimen
 • De auto wassen
 • Broer of zusje helpen met huiswerk
 • Stofzuigen en/of dweilen
 • Koken
 • Zelf kleding wassen
 • Grasmaaien
 • Planten water geven
 • Slaapkamer opruimen

2 - Sieraden maken en verkopen.

Hoewel deze wijze vooral geschikt is voor meisjes is het een verrassend effectieve manier om geld te verdienen. Juist door het verlagen van de sieraad prijzen in winkels, ontstaat er steeds meer vraag naar unieke sieraden. Dit heeft als gevolg dat er een markt is ontstaan voor het verkopen van unieke en zelfgemaakt sieraden.

Zo kun je bijvoorbeeld armbanden, oorbellen, kettinkjes, ringen en enkelbanden maken van verschillende soorten materialen. Het stimuleert de ondernemende geest van het kind en daarnaast kan het maken van de sieraden een leuk moment zijn tussen moeder en dochter. De benodigdheden vind je bij veel hobby winkels en deze kosten vaak niet zoveel geld. Naast de standaard afzetmarkt van familie en vrienden kun je je kind er ook op uitsturen om de sieraden te gaan verkopen. Uiteraard onder ouderlijk toezicht.

Santa Cruz Swarovski Sieraden Maken

Santa Cruz Swarovski Sieraden Maken kopen

Met deze set maak je je eigen echte sieraden met Swarovski kristallen. Wordt compleet geleverd inclusief 50 Swarovski kristallen in de modieuze kleuren zwart-diamant, zwart en fuchsia...

Bestellen

3 - Geld verdienen met fotografie.

Omdat onze mobiele telefoons allemaal een camera hebben, komen veel kinderen al vroeg in aanraking met fotografie. Je tiener kan op verschillende manieren geld verdienen met het maken van foto's.

 • Je kind kan zich laten inhuren door familie en vrienden voor het maken van foto's tijdens feesten en partijen.
 • Je kind kan foto’s maken voor bedrijven en ondernemers van producten en bedrijfsactiviteiten om het bedrijf te promoten via social media.
 • Je kind kan geld verdienen met een foto-shoot van iemands huisdier.
 • Je kind kan foto’s verkopen via diverse online fotografie-websites met behulp van een ouder.

Nikon Coolpix S6500 - Rood

Nikon Coolpix S6500 - Rood kopen

Waar je ook naartoe gaat, deel je ervaringen met de COOLPIX S6500 van 16 megapixels met ingebouwde Wi-Fi. Upload je opnamen in een oogwenk via elk smart-apparaat en deel ze met vrienden en familie.

Bestellen

4 - Koekjes en cup cakes verkopen.

Wanneer je het geluk hebt dat je een tiener hebt die houd van koken en bakken, is het wellicht een idee om koekjes, brownies, cup cakes of andere lekkernijen te verkopen. Als de kookkunsten zich ontwikkelen tot een vergevorderd stadium, kun je zelfs overwegen om de catering voor feestjes en partijen op je te nemen. Hoewel er in veel gevallen wat hulp nodig is van de ouders kan je kind er een leuk zakcentje mee verdienen.

1000 ideeen voor cupcakes koekjes en taarten

1000 ideeen voor cupcakes koekjes en taarten kopen

1000 ideeën voor cupcakes, koekjes en taarten is een in suiker gehulde lust voor het oog en de fantasie. Deze geweldige verzameling bestaat uit prachtige kleurenfoto's van heerlijke, waanzinnige en...

Bestellen

5 - 2e hands spullen verkopen.

Het verkopen van ongewenste en oude spullen, uiteraard met toestemming van de ouders, is een leuke manier om geld te verdienen als tiener. Daarbij krijgt je kind een gratis les in de waarde van spullen nadat je ze niet langer zelf wilt hebben. Hoewel het slim is om wel deze manier van geld verdienen te begeleiden als ouders, kan het een leuke manier zijn om geld te verdienen zonder eerst te investeren. Ook hoeft je kind zich niet te beperken tot de rommel van de zolder, maar kunnen ze ook deals maken met de mensen in de buurt om hun spullen met winst te verkopen.

6 - Op huisdieren passen voor geld.

7 manieren waarop je tiener kind geld kan verdienen

Wanneer je kind van dieren houdt, is het wellicht een idee om als kind tegen betaling op huisdieren van anderen te passen. Hoewel er vaak wordt verlangt dat de huisdier-sitter aanwezig is in het huis van de eigenaar, zijn er altijd leuke en actieve constructies te verzinnen om het voor elkaar te krijgen. Wanneer een huisdier 24 uurs toezicht nodig heeft, is het beter dat de tiener al wat ouder is.

Uiteraard is het belangrijk dat deze onderneming niet uit de hand loopt zodat opeens je hele huis volstroomt met een scala aan huisdieren van de buurt. Het mooie van deze manier van geld verdienen, is dat mensen uit de buurt maar al te graag gebruik maken van dit soort diensten tijdens vakanties en korte trips.

7 - Het recyclen van oude dingen om meubelen te maken.

Heb je echt een super ondernemende en creatieve tiener thuis zitten, dan is het wellicht een idee om hem/haar in de richting te stuwen van het maken van kleine meubelen van gerecycled materiaal. Zo krijgen ze een creatieve invulling van hun tijd en leren ze een hoop dingen die later goed van pas komen.

Door gebruikte en gerecyclede voorwerpen te gebruiken leer je je kind ook nog eens een leuke les in duurzaamheid en hergebruik. Je het hierbij zo gek maken als je wilt. Het opschuren en opnieuw lakken van tafeltjes en nachtkastjes is een goed begin. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens een leuke manier om geld te verdienen!

Ik hoop dat de concepten en genoemde manieren in deze focus je een paar leuke ideeën hebben gegeven die je aan je tiener gaat voorleggen. Laat een bericht achter als je iets hebt gehad aan het artikel, of deel het met familie en vrienden via social media. Alvast bedankt!


Deel:

Focus gerelateerde producten


Philips Viva HR1847/00 Multifunctionele Sapcentrifuge

Philips Viva HR1847/00 Multifunctionele Sapcentrifuge kopen

De mogelijkheden zijn eindeloos met deze Philips Viva HR1847/00 multifunctionele sapcentrifuge. Maak verse sappen met de sapcentrifuge, mix zelfgemaakte soepen of smoothies met de blender, maal noten en kruiden en maak salades, dipsauzen en pasta's. Dit alles met 1 apparaat, eenvoudig, gezond en lekker!

Bestellen

Reacties


Pieter | 2013-12-11 23:28:13

Rechtenvrije afbeeldingen afkomstig van: http://pixabay.com

Geef reactiePieter ten Cate

Pieter ten Cate

Met een brede interesse en focus op Internet en leuke weetjes, ben ik actief op Foogli als schrijver van diverse focussen. Uiteraard ook in 2015!


Like deze focus


Naar boven
Feedback