Login

Verdienmodel brokers verschuift

Gepubliceerd: 2016-04-29 08:09:52 | Door Femke Nijkerk | 1130x bekeken |

Verdienmodel brokers verschuift

Beleggen wordt vaak gezien als niet toegankelijk voor iedereen, enkel de mensen die al veel geld bezitten of de volwassenen die al jarenlang een ‘potje’ op hebben kunnen bouwen krijgen de mogelijkheid om aandelen te kopen. Hier wordt eigenlijk vaak blind vanuit gegaan, dat heeft te maken met de relatief hoge transactiekosten van trades die door banken en financials in rekening gebracht worden. Daardoor wordt het voor de bedrijven/particulieren die willen beleggen minder interessant omdat ze niet over enorme bedragen beschikken. Vandaag de dag is de beleggingswereld helemaal op zijn kop gezet door nieuwkomer De Giro, wat zij anders doen? Transparantie in de markt brengen!


Verdienmodel brokers verschuift

Nieuwkomer zet markt op z’n kop

Sinds 2014 heeft Nederland er weer een nieuwe broker bij: De Giro. De Giro is opgezet door Gijs Nagel (ex-medewerker BinckBank), Gijs was het zat om richting de beleggers hoge transactiekosten in rekening te brengen waar hij zag dat het voor de brokers en banken steeds laagdrempeliger en goedkoper werd om te handelen op beurzen wereldwijd. Hij bedacht dus een nieuwe broker. Bij De Giro liggen de transactiekosten dusdanig laag dat het veruit onder de kosten van andere banken uit komt, zie de bijbehorende afbeelding.

Het businessmodel van De Giro is dus gebaseerd op transparantie en de korting doorberekenen naar de klant. Deze werkwijze is enorm succesvol te noemen en wordt bijzonder goed opgevangen door de klant, zo is De Giro hard opweg om de grootste broker van Europa te worden. Uit recent gepubliceerde cijfers bleek dat De Giro al winstgevend is en hogere winsten maakt dan directe concurrent BinckBank (goedkoper dan traditionele banken maar alsnog relatief duur t.o.v. De Giro). Om deze redenen adviseren wij altijd om brokers met elkaar te vergelijken voor je de keuze maakt om je portefeuille bij een broker neer te leggen. Uit de afbeelding blijkt wel dat de kosten enorm uiteen kunnen lopen en dat snijdt natuurlijk ook in het uiteindelijk behaalde rendement op je beleggingen. 


Deel:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieFemke Nijkerk


Like deze focus


Naar boven
Feedback