Login

Duurzame energie

Gepubliceerd: 2014-12-02 10:54:49 | Door sannevermeulen | 1606x bekeken |

Duurzame energie

Duurzame energie

Duurzame energie is energie die opgewekt wordt door een bron die niet op kan raken. In dit artikel komen een aantal vormen van energie en duurzame energie aan bod.

Grijze energie


Grijze energie is alle energie die niet duurzaam is. Grijze stroom heeft deze naam gekregen toen groene stroom ontstond. Grijze stroom wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Dit kunnen steenkool, aardgas en aardolie zijn. Het probleem is echter dat deze fossiele brandstoffen uitgeput kunnen worden. Bovendien komt bij de verbranding CO2 vrij.


Tegenwoordig werken energiecentrales steeds vaker met biomassa. Hierdoor wordt grijze stroom toch net iets groener.


Kernenergie


Kernenergie wordt opwekt met behulp van uranium. Uranium is echter ook een stof die op kan raken. Om deze reden wordt kernenergie niet ervaren als een duurzame energie.


Zakelijke energie


Zakelijke energie is energie die bestemd is voor bedrijven en bedrijfspanden. Bij grote aanbieders als Gazprom Energy is dit duurzame energie. Zakelijke energie wordt verdeeld in 2 delen: kleinzakelijk en grootzakelijk. De afnemer is kleinzakelijk als de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting kleiner of gelijk is dan 3*80 ampère. De afnemer is grootzakelijk als de capaciteit van de elektriciteitsaansluiting groter is dan 3*80 ampère.


Duurzame energie


Duurzame energie kan op veel manieren opgewekt worden. Duurzame energie wordt ook wel groene energie genoemd. Duurzame energie kan bijvoorbeeld opgewekt worden door zonnepanelen, windmolens, waterstroming, biomassa en de aardkorst. Deze vormen van energie zijn dus ook een stuk beter voor het milieu dan uranium en fossiele brandstoffen. Groene energie is meestal even goedkoop als grijze energie, waardoor overstappen een goede toevoeging voor het milieu is.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieSannevermeulen


Like deze focus


Naar boven
Feedback