Login

Afvalverwerking 2.0

Gepubliceerd: 2014-01-15 09:32:17 | Door BenV | 2082x bekeken |

Afval inzamelen en verwerken

Afvalverwerking 2.0

Als particulier merkt u er weinig van: afval inzamelen. U zet uw afval buiten en de rest wordt door de gemeente uit handen genomen. U betaalt belasting maar hebt er voor de rest zeer weinig mee. En gelukkig maar…

Bedrijf en afval?

Als bedrijf echter, is er meer aan de hand. Vooral grotere organisaties krijgen te maken met afvalverwerking. Bedrijfsafval moet namelijk verwerkt en gerecycled worden. Dit brengt kosten en moeite met zich mee. Gelukkig zijn er bedrijven die dit voor u uit handen kunnen nemen. Milieu Service Nederland is zo’n bedrijf en helpt bedrijven afvalkosten omlaag te brengen en beheersbaar te krijgen.

Voor vrijwel alle bedrijven geldt dat er zo min mogelijk omkijken moet zijn naar het afval. Logisch natuurlijk maar afval verdient wel aandacht. Met oog op een bedrijf maar vooral ook op het milieu moet er aandachtig met afval worden omgegaan. Er zijn namelijk nogmal wat soorten bedrijfsafval.

Zo kunnen organisaties regulier bedrijfsafval, papier & karton, swill, glas, plastic, vertrouwelijk papier en/of chemisch afval overhouden. Wat te doen met de verschillende types? Verschillende soorten afval roepen om een specifieke aanpak per soort. Zo zijn er uiteraard afvalcontainers voor papier en karton om direct te laten recyclen. Glas kan uiteraard ook gerycled worden door het apart in te zamelen maar andere vormen van afval verdienen speciale aandacht. Denk bijvoorbeeld aan archiefvernietiging en chemisch afval. Dit moet door een specialist gebeuren met specialistische opslag.

En anno 2014 is het MVO aspect van afvalvernietiging natuurlijk niet meer weg te denken. Juist in deze tak van sport kan het maatschappelijke en duurzame niet uit het oog verloren worden. Afvalwerking moet voldoen aan strenge eisen en bedrijven moet beschikken over keurmerken. Denka an ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 en VCA. Vragen over afvalverwerking? Neem contact op met MilieuServiceNederland.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieBenV

Blogger en freelancers


Like deze focus


Naar boven
Feedback