Login

10 redenen voor positiviteit in de energie

Gepubliceerd: 2015-11-02 09:07:10 | Door Laila_K | 2499x bekeken |

Toch redenen om positief te zijn

10 redenen voor positiviteit in de energie

Er zijn veel negatieve berichten de laatste tijd op energie gericht. Toch zijn er wel onderdelen waar we trots op mogen zijn. Veel steden verdienen toch een complimentje en globaal gezien zijn er meerdere positieve punten op te noemen. Vandaar dat we tien positieve puntjes op een rij hebben gezet.

De 10 beste redenen om toch blij te zijn over de klimaatverandering

Somber zijn en naar het slechte nieuws kijken is een trieste bedoening. Positiviteit is een veel betere motivatie! Met de klimmaattop in December in het vooruitzicht hopen we op een groot succes en niet op het fiasco in Kopenhagen. Hier onder staan de tien beste uitslagen over de klimaatverandering

10 Redenen tot positiviteit

·         Betere beleggingen. Waar zit nog veel geld? In de pensioenfondsen. Zij hebben aan gegeven dat ze groener gaan beleggen. Zij zetten de vergroening van bedrijven hoger op de prioriteiten lijsten en beloven beleggingen als een bedrijf bijvoorbeeld binnen een paar jaar zijn CO2 uitstoot weet te halveren. Zij geven het goede voorbeeld en daardoor doen andere volgen. De Nederlandse Bank geeft aan dat ze ook meer groenere beleggingen gaan doen.

·         Hoewel de landelijke politiek teveel stilstaat en meer overlegd dan onderneemt, nemen de steden zelf het heft in handen. Zij investeren en pakken aan. De burgers zetten zonnepanelen op daken en stappen over naar groene energieleveranciers door kritisch te kijken naar hun energie en die te vergelijken met prijzen van groene energieleveranciers.

·         De grote energie- en oliebedrijven geven ook aan dat er meer moet worden ondernomen voor moeder aarde. Zij gaan dus ook meer op onderzoek en ondersteunen groenere alternatieven.

·         Het Franse bedrijf Engie heeft aangegeven niet meer in kolencentrales te investeren. Zij zetten ook juist een divisie op om te investeren in duurzame energie.

·         Als je alleen naar Nederland kijkt worden we niet blij. Maar als je naar het totale Europa kijkt is in vergelijking met het jaar ervoor onze CO2 uitstoot met 4% lager geworden. De target is 20% verlaging ten opzichte van 1990, maar als alle plannen doorgaan zoals het er nu naar uitziet haalt Europa misschien we 25%. Méér dan de target dus!

·         China zet ook grote zonneparken neer. Zij zijn de grootste verbruikers van steenkool, maar hebben hun kolenverbruik al weten terug te schroeven met 5% en dat binnen een jaar!

·         In 2014 was een bijzondere gebeurtenis. De uitstoot van broeikasgassen waren niet gestegen, maar de wereld economie was wel gegroeid!

·         De kerken maken ook een statement. De Islam laat zich duidelijk horen en de Christelijken zijn al een groep Groene Kerken begonnen. De nieuwe Paus heeft namelijk een duidelijk beeld gezet van wat er moet gebeuren. De Protestanten noemen de energietransitie de grootste uitdaging, voor het menselijk ras, van het moment.

·         Afrika krijgt ook niet de ‘schuld’ in zijn schoenen. Kenia is zeer goed bezig als grootste voorloper op geothermische energie en hebben recent ook nog meerdere functionele windmolens opgericht en Marokko worden grote zonne-energie parken opgezet om stroom op te wekken. Google werkt mee aan investeringen op dit gebied!

·         En tenslotte ‘Murica! Obama heeft zijn CPP (Clean Power Plan) ingezet. Dit CPP moet ervoor zorgen dat vervuilende energiecentrales gesloten moeten gaan worden. Achter dit plan staan meerdere grote namen van bedrijven die dit ondersteunen.

Na alle deprimerende berichten van de laatste tijd over Nederland is het toch fijn om te zien dat globaal er wél heel veel stappen worden ondernomen richting de juiste kant. We lopen dan misschien een beetje achteraan, maar met zijn allen gaan we het zeker redden.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLaila_K


Like deze focus


Naar boven
Feedback