Login

Het vertellen van verhalen

Gepubliceerd: 2014-06-05 23:13:56 | Door JaneDoe | 1488x bekeken |

Een kunst zo oud als de wereld

Het vertellen van verhalen

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig een blog bijhouden. Deze blogs kunnen over van alles en nog wat gaan. Veel mensen zetten hier ook verhalen over hun interesse op, hun belevenissen en alles wat ze maar willen delen. Het vertellen van verhalen is niet nieuw en vindt al vele eeuwen plaats.

Het vertellen van verhalen bestond voor onze jaartelling al, alleen werden de verhalen niet vastgelegd. 5000 jaar geleden zijn ze begonnen met het vastleggen van verhalen. In Egypte zijn namelijk kleitabletten en papyrusrollen die verhalen bevatten gevonden.

De farao Cheops regeerde in die tijd en heeft de kunst van het vertellen van verhalen gebruikt om zijn macht uit te breiden. Hij gebruikte verhalen om zijn wil bij het volk op te leggen en te hervormen. Niet alleen hij, maar vele andere leiders hebben de kunst van het vertellen van verhalen gebruikt voor religieuze en politieke kwesties. Vaak werden verhalen gebruikt om het volk in een bepaalde richting te duwen. In deze verhalen zijn vaak bepaalde normen en waarde verwerkt waar je moeilijk van af kunt wijken, waardoor je wordt gedwongen bepaalde keuzes te maken. Ook kunnen verhalen worden gebruikt als indoctrinatie. Ondanks deze negatieve bijwerkingen van verhalen blijven ze toch populaire.

Door de verhalen te bestuderen van bepaalde volkeren of tijden in de geschiedenis kun je vaak herkennen wat de belangrijkste normen en waarden zijn bij dat volk of die tijd.

Veel verhalen blijven door de eeuwen heen bestaan, het enige wat vaak veranderd is de stijl en de onderwerpen waarover geschreven wordt. De belangrijkste personages zullen altijd blijven bestaan evenals hun waarden en normen en hoe zij daarmee omgaan in hun hartstocht.

Kortom, het vertellen van verhalen is niet nieuw en vindt al eeuwen plaats. Vaak worden verhalen ook ingezet als religieus of politiek middel. Dit is in het verleden al vaak gebeurd en in de toekomst zal dit ook nog vaak gebeuren. Ondanks dat is het vertellen van verhalen nog steeds een populaire bezigheid en kunnen mensen er ook een hoop plezier aan beleven.


Deel:

Tags:

Focus gerelateerde producten


Korte verhalen schrijven

Korte verhalen schrijven kopen

Wil je ook de kunst van het schrijven onder de knie krijgen? Dan is dit boek zeker een aanrader!

Bestellen

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactie







JaneDoe


Like deze focus


Naar boven
Feedback