Login

Slim auto huren! Vergelijk autoverhuurbedrijven

Gepubliceerd: 2014-01-23 15:11:04 | Door Huren.nl | 1496x bekeken |

De grote verschillen op de autoverhuurmarkt

Slim auto huren! Vergelijk autoverhuurbedrijven

Het gezegde luidt: snoep verstandig, eet een appel. Wij maken daarvan: huur verstandig, vergelijk verhuurders! Er zijn verrassend veel en grote verschillen tussen de autoverhuurbedrijven die Nederland rijk is. Lees hieronder handige tips zodat je voorbereid een auto kunt gaan huren.

Grote verhuurbedrijven versus kleine autoverhuurders

Misschien ben je geneigd om een auto te huren bij een groot autoverhuurbedrijf. Je kent de naam, je ziet de auto’s op de weg, je denkt: dit is een betrouwbaar verhuurbedrijf. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook waar, maar vergeet niet dat de kleine, minder bekende verhuurders vaak voordelig kunnen zijn, en zonder dat je het weet bij jou om de hoek blijken te zitten.

  • Voordeel: bij een kleine verhuurder kun je vaak een gewone auto huren voor minder dan €30 euro per dag, inclusief verzekering, 100 vrije kilometers en radio/CD-speler
  • Nadeel: een groot verhuurbedrijf heeft vaak een enorm wagenpark en veel keus. Bovendien kun je in sommige gevallen de auto op een andere (verhuur)locatie terugbrengen.
  • Let op: vooral grote verhuurbedrijven geven op hun websites huurvoorbeelden aan. Dat betekent niet dat dit het specifieke model is dat jij huurt. Wil je een specifiek model huren, bijvoorbeeld voor een zakelijke reden of voor een bruiloft, kijk dan bij kleinere verhuurbedrijven naar de mogelijkheden.

Lees de kleine lettertjes voordat je een auto huurt

Niet alleen de auto’s zelf kunnen sterk verschillen, ook door de voorwaarden en eventuele extra’s kunnen de verhuurbedrijven sterk uiteenlopen.

  • Vaak bieden autoverhuurbedrijven een auto te huur aan inclusief een aantal vrije kilometers. In enkele gevallen kun je een auto helemaal ‘kilometervrij’ huren, vooral handig als je op vakantie gaat met de auto. Kijk niet alleen naar het aantal vrije kilometers, check ook hoe hoog de kosten zijn als je dit kilometeraantal overschrijdt.
  • Als je een auto huurt wil je misschien ook gebruik maken van eventuele extra’s zoals een GPS of kinderzitje. Sommige verhuurders bieden deze extra’s gratis aan, andere verhuurbedrijven van auto’s vragen hier een bedrag voor. Het verschilt per verhuurder of dit een vast bedrag is, of dit per dag of week berekend wordt.

Huur slim, let op kortingen en acties

Slim auto huren! Vergelijk autoverhuurbedrijven

Het kan voorkomen dat een duurder verhuurbedrijf niet op jouw lijstje van potentiële autoverhuurbedrijven blijft staan. Kijk altijd wel of dit verhuurbedrijf niet toevallig een aantrekkelijke korting heeft die op jou van toepassing is. Je kunt kortingen ontvangen bij:

  • Hoe langer je huurt, hoe goedkoper de huurprijs. Vaak zijn weekend- en weekprijzen goedkoper
  • Studenten krijgen vaak aantrekkelijke kortingen.
  • Als je een auto huren wil in een tijd waarin er weinig auto’s verhuurd worden, in het laagseizoen bijvoorbeeld, kan het huren van een auto veel voordeliger zijn. Dit kan ook per dag van de week verschillen.
  • In sommige gevallen verschilt de prijs afhankelijk van of er reclame van het verhuurbedrijf op de auto staat of niet.

 Wil je alle verhuurbedrijven in een overzicht zien staan zodat je ze gemakkelijk kunt vergelijken? Ga dan naar Huren.nl. Als je je postcode invult, dan zie je alle autoverhuurbedrijven, groot en klein, die een vestiging bij jou in de buurt hebben op een rijtje.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieHuren.nl


Like deze focus


Naar boven
Feedback