Login

naafdop

Gepubliceerd: 2016-04-28 11:13:53 | Door Lisa | 1404x bekeken |

Wat is een naafdop?

Wanneer je je auto voorziet van een set nieuwe velgen, ziet deze er vaak meteen een stuk beter uit. Het oogt vaak sportiever, mede doordat veel mensen een groter formaat velgen monteren dan de stalen velgen die vanaf fabriek gemonteerd zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen gapend gat ontstaat in het midden van je nieuwe lichtmetalen velgen?

Naafdoppen

Een naafdop is een kapje wat speciaal ontwikkeld is om het gat in het midden van een velg af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de velg een stuk professioneler oogt. Daarnaast voorkomt het dat grote hoeveelheden water op de naaf van de auto terecht komen, wat kan zorgen voor roestvorming op de naaf. De naafdoppen worden echter over het algemeen vooral gekocht om de auto mooier te maken.

Naafdoppen zijn veelal van kunststof gemaakt. De doppen gaan redelijk lang mee, maar water, zon en pekel zorgen wel voor enige slijtage. Het is dus aan te raden om de naafdoppen eens in de paar jaar te vervangen. Dit komt het aanzien van je auto zeker ten goede.

Ook zijn veel lichtmetalen velgen geschikt voor verschillende merken auto’s. Zo kan het zijn dat je een set Audi velgen koopt, om deze vervolgens op een Volkswagen te monteren. In dit geval is het wenselijk om de naafdoppen te vervangen. Het is immers een raar gezicht wanneer een Volkswagen met lichtmetalen velgen is voorzien van Audi logo’s.

Gelukkig is het vervangen van de naafdoppen een fluitje van een cent. Zorg er altijd voor dat je het naaf gat nameet voordat je de nieuwe naafdoppen aanschaft. Zo voorkom je dat de naafdoppen niet in je nieuwe velgen passen. De oude naafdoppen zijn gemakkelijk van binnenuit te demonteren. Zorg er dus voor dat je dit doet wanneer de velgen nog niet gemonteerd zijn! Vervolgens kun je de Volkswagen naafdoppen eenvoudig in het gat duwen. Zo zien je velgen er zo goed als nieuw uit en ben je klaar om de weg op te gaan.


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactieLisa

Lisa

Als fictieve marketing- medewerker van foogli ben ik actief in het uitdragen van ondersteunende diensten op het foogli platform.


Like deze focus


Naar boven
Feedback