Login

Car Tuning: Verflaag of Vinyl Wrap?

Gepubliceerd: 2015-05-01 05:34:50 | Door robschoorl | 1484x bekeken |

Car Tuning: Verflaag of Vinyl Wrap?

Wanneer de verflaag van uw auto begint af te bladderen, wanneer u krassen heeft in de laag of wanneer u gewoonweg een nieuw uiterlijk van uw auto wilt, dan is het tijd voor een nieuwe laag. Bij het kiezen van een nieuwe laag voor een auto zijn er twee opties: verf of vinyl wrapping. Wanneer u voor verf kiest, kiest u voor hetzelfde resultaat als u nu heeft. Vinyl wrapping is echter een ander verhaal.

Vinyl wrapping is een vorm van car tuning waarbij er een lakbescherming over de originele verflaag van de auto heen wordt aangezet. En aangezien deze laklaag in verschillende kleuren wordt aangeboden, lijkt het op een hele nieuwe verflaag! Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor wrapping in plaats van verven:

·         Prijs – Het aanbrengen van een nieuwe verflaag begint over het algemeen bij €2.000,- en kan oplopen tot €10.000,- afhankelijk van kleur, kwaliteit van de verf en het bedrijf waar het wordt uitgevoerd. Wrapping is een stuk goedkoper met een prijs tussen de €500,- en €5.000,-, onder andere omdat het hierbij niet nodig is de oude verflaag van de auto af te halen.

·         Tijd – Verven van de auto duurt al gauw twee weken, als het niet langer is. Dit betekent twee weken zonder transport zitten. Wrapping duurt met zijn 2-5 dagen een stuk minder lang en zorgt daarmee voor minder ongemak.

·         Onderhoud – Een verflaag is kwetsbaarder dan een vinyl wrap en moet worden gewaxt en gepolijst om het mooi te houden. De wrap is eenvoudig schoon te maken met zeep en water. Een kind kan de was doen - letterlijk!

·         Langdurig product – De levensduur van een wrap ligt tussen de 5-8 jaar, afhankelijk van de hoeveelheid licht het te verduren krijgt, het type vinyl en de auto in kwestie. Een nieuwe verflaag heeft ongeveer dezelfde levensduur.

·         Niet permanent – De vinyl wrap is verwijderbaar en houdt daarbij de verflaag die eronder zit intact. De verflaag heeft zelfs een langere levensduur omdat de wrap bescherming biedt tegen natuurelementen zoals zon, regen en hagel. Het feit dat de oorspronkelijke verflaag intact blijft houdt ook de restwaarde van de auto hoog. Een nieuwe verflaag zou echter de waarde van de auto doen dalen.

·         Uniekheid – Een vinyl wrap is op veel verschillende manieren aan te passen aan persoonlijke voorkeur. Niet alleen kan er worden gekozen tussen mat, glans en chroom, er is ook een grote hoeveelheid aan mogelijkheden in kleur, design en afwerking. Met de vele opties kunt u een unieke laag creëren die alleen u heeft!


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactierobschoorl

Robschoorl

Rob Schoorl is oprichter van Extreme Carstyling, importeur van tuning parts. Hij vindt het fantastisch om met hoogwaardige auto onderdelen zoals Bilstein, Koni en Eibach te mogen werken.


Like deze focus


Naar boven
Feedback