Login

Autoverleden van een auto natrekken

Gepubliceerd: 2016-01-06 05:15:09 | Door Dfeer | 1137x bekeken |

In auto’s wordt door duizenden handelaren in Nederland gehandeld. Het kan een lucratieve business zijn, maar als particuliere koper van auto’s is het misschien een markt waar men niet allemaal even transparant is.

Dat kan bij het aankopen van een voertuig bijzonder vervelend zijn. Je wenst immers transparantie en wilt niet worden bekocht. Helaas gebeurt dit en zal dit ook blijven gebeuren. Om deze reden is het belangrijk om goed te weten of bijvoorbeeld de door de verkoper verstrekte gegevens wel kloppen.

Auto kopen
Het is zoals veel mensen weten belangrijk om bij het kopen van een voertuig goed onderzoek te doen. Dit kun je doen op diverse manieren. Je kunt natuurlijk als eerst een proefrit maken. Test het voertuig op verschillende wegen en test het uitvoering. Alleen dan merk je misschien eventuele gebreken. Mochten er gebreken aan het licht komen tijdens de proefrit, dan moet je natuurlijk al direct argwanend worden.

In het geval je zelf niet veel verstand hebt van auto’s, is het slim om iemand mee te nemen die hier wel verstand van heeft. Die persoon kan jou alles vertellen. Tevens is het natrekken van gegevens belangrijk. Controleer bijvoorbeeld de geldigheid van de laatste APK. De historie van eigenaren van het voertuig kan ook belangrijk zijn. Deze gegevens kun je niet zelf bij de RDW opvragen, maar kan wel door de eigenaar worden opgevraagd. Om een slechte investering te voorkomen kun je op de RDW site kijken en zo natrekken of je een slimme koop hebt gedaan. 


Deel:

Tags:

Reacties


Er zijn momenteel geen reacties !

Geef reactie







Dfeer


Like deze focus


Naar boven
Feedback